Salubritatea, o afacere de zeci de milioane de euro pentru firma unui deputat PSD

Tomberon de gunoi.
Tomberon de gunoi. (Christopher Furlong / Getty Images)

Firma care a câştigat licitaţia pentru salubrizarea municipiului Constanţa, oferindu-i primarului Radu Mazăre (urmărit penal) şapte milioane de euro pentru a facilita acest lucru, este Polaris M Holding, companie ce aparţine deputatului PSD Eduard Martin, scrie flux24.ro.

Firma lui Eduard Martin se poate lăuda şi cu alte contracte în judeţul Constanţa, condus, timp de ani de zile, de baronul PSD Nicuşor Constantinescu, titular a numeroase doare penale.

Compania deputatului PSD este câştigătoarea contractelor pentru servicii de salubritate în Constanţa, Eforie, Arad, Târgu Jiu, potrivit presei locale. Astfel, Polaris M este beneficiarului unui contract de 6 milioane euro pentru salubrizare încheiat cu primăria Năvodari (al cărui primar PSD a fost trimis în noiembrie 2014 în judecată pentru fapte de corupţie).

Aceeaşi firmă a semnat un contract de 1,6 milioane euro pentru construcţia unor trotuare în staţiunea Mamaia, tot Polaris M încasează 3.500 euro pe lună pentru curăţenia Universităţii Ovidiu etc. Tot Polaris M asigură servicii de curăţenie la instituţii precum Direcţia Judeţeană pentru Sport, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea, Poliţia Constanţa, ISU, Biblioteca Judeţeană, Curtea de Apel Constanţa, Baroul local, Casa de Asigurări de Sănătate, spitale, Poşta Română, Universitatea Ovidius, Arhiepiscopia Tomisului, unităţi militare, CFR-ul, SRI-ul, serviciul de Ambulanţă şi Transgaz-ulm şcoli şi grădiniţe, la preţul "modic" de 40 euro plus TVA pe oră.

Cel mai mare contract al Polaris M nu este însă încheiat în Constanţa, susţine sursa citată, ci pe fieful lui Liviu Dragnea, în judeţul Teleorman. Valoarea contractului se ridică la aproape 40 de milioane de euro iar obiectul acestuia constă în servicii de colectare şi transport a deşeurilor în toate localităţile din judeţ.

Potrivit presei locale din Teleorman, din cauza costurilor impuse de firma lui Eduard Martin, primarii din judeţ vor fi nevoiţi nevoiţi să crească taxa de salubrizare de la 30 de lei pe an - cât era până în prezent la 120 de lei, scrie site-ul local teleorman 24.ro

Polaris M are 500 de contracte la nivel naţional, iar deputatul PSD Eduard Martin este acţionar la alte cinci societăţi, mai arată publicaţia citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.