UPDATE. Nicuşor Constantinescu dus cu mascaţii la DNA. Baronul şi-a luat periuţa şi pamperşii la el

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)
Loredana Diacu
19.02.2015

UPDATE - Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii DNA Constanţa au emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

***

Baronul PSD de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat joi de mascaţi şi dus la DNA pentru audieri într-un dosar vizând folosirea ilegală a banului public.

Potrivit B1 TV, şeful Consiliului Judeţean (titular al mai multor dosare penale) este acuzat că ar fi efectuat plăţi ilegale de peste 5 milioane de lei din fonduri publice nerambursabile.

„Sunt acuzat că am semnat nişte contracte cu televiziunea Soti şi cu ziarul Telegraf. Mazăre e acuzat de acelaşi lucru. Acum am mandat de aducere la DNA Constanţa. Mă duc să văd care sunt acuzaţiile. Mi-am luat bagajele, periuţa de dinţi, pamperşii, sunt pregătit să fiu reţinut”, a declarat Constantinescu.

DNA îl cercetează pe Constantinescu pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Potrivit procurorilor anticorupţie, baronul PSD ar fi efectuat plăţi ilegale în 2012 cu ajutorul unui angajat al CJ Constanţa, Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR.

La rândul său, Zgabercea este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, pentru că ar fi transferat 900.000 de lei Fundaţiei Culturale Thalia, sumă care ar proveni din săvârşirea unei infracţiuni comise alături de Nicuşor Constantinescu.

Reamintim că în cursul acestei dimineţi, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, la birourile Fundaţiei Fantasio şi la mai multe firme. Percheziţiile au loc într-un dosar privind infracţiuni electorale şi de serviciu.

Percheziţiile au avut loc după ce recent, în presă a apărut informaţia că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, autorităţile publice din judeţul Constanţa au plantat ilegal lavandă de milioane de euro şi au reabilitat fictiv un drum judeţean.

„RAJDP Constanţa a angajat şi efectuat plăţi pentru înfiinţare livezi şi achiziţionare pachete de seminţe de lavandă. Însă gestionarea defectuoasă a acestor programe a condus la prejudicierea patrimoniului judeţean şi a unităţilor administrativ-teritoriale comunale cu suma de 17.152 mii lei” (în jur de 4 milioane de euro), se arată în raportul Curţii de Conturi, citat de evz.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, are mai multe dosare pe rol. Unul dintre acestea vizează tocmai faptul că baronul PSD şi directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu nu s-a supus controlului Curţii de Conturi. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor