Yemen: Clinică MSF lovită de o rachetă. Trei morţi

O rachetă a lovit duminică o clinică susţinută de grupul medical internaţional Medecins Sans Frontières (MSF) în nordul Yemenului, ucigând trei oameni, a anunţat grupul.
Un yemenit stă în mijlocul ruinelor unei clădiri distruse de lovituri aeriene în Sana’a, Yemen. MSF a declarat că 3 persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unui centru medical din Yemen.
Un yemenit stă în mijlocul ruinelor unei clădiri distruse de lovituri aeriene în Sana’a, Yemen. MSF a declarat că 3 persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unui centru medical din Yemen. (Captură Foto)

“O rachetă a aterizat astăzi în centrul de sănătate susţinut de MSF în Razeh. Trei persoane au fost ucise, iar alte 10 rănite”, a scris grupul pe contul său de Twitter, fără a menţiona, totuşi, pe cine suspectează că ar fi lansat atacul.

Medecins Sans Frontières a declarat că loviturile aeriene conduse de saudiţi au lovit o altă unitate medicală de-a sa, aflată în provincia Saada, în octombrie 2015, distrugând clădirea şi rănind uşor doi membri ai personalului.

Campania de bombardamente condusă de Arabia Saudită împotriva Yemenului a început în 26 martie, fără niciun mandat internaţional, având scopul de a submina mişcarea yemenită Ansarullah şi de a-l readuce la putere pe fostul preşedinte Abd Rabbuh Mansour Hadi, un aliat important al Riadului.

Agresiunea saudită a cauzat moartea a peste 7.100 de persoane şi rănirea a aproximativ 14.000. Loviturile aeriene au produs pagube ridicate infrastructurii şi a altor instituţii, distrugând multe spitale, şcoli şi fabrici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe