Rusia "îmbogăţeşte" programa şcolară în teritoriile ocupate: Copiii vor învăţa să piloteze drone

(Youtube - captură ecran)
Redacţia
28.04.2024

Un oficial ucrainean a declarat că Rusia plănuieşte să introducă operaţiunile cu drone ca parte a programei şcolare pentru teritoriile ocupate începând cu 1 septembrie, unde ar urma să furnizeze fiecărei şcoli drone şi soldaţi pentru a-i învăţa pe copii cum să piloteze drone, transmite The Kyiv Post.

Ivan Fedorov, şeful Administraţiei Regionale de Stat din Zaporojie, a făcut anunţul pe Telegram şi a calificat presupusele planuri ale Kremlinului drept o "încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a principiilor umanitare".

"Începând cu 1 septembrie 2024, şcolile din teritoriile ocupate temporar din Ucraina vor introduce o nouă materie - un curs de control al vehiculelor aeriene fără pilot (UAV). În mod oficial, ei pot numi acest curs "instruire", dar în realitate îi pregătesc pe tineri să ucidă.

În februarie, Centrul Naţional de Rezistenţă al Ucrainei (NRC) a raportat, de asemenea, planul Kremlinului de a introduce cursuri de instruire în domeniul dronelor în şcolile din teritoriile ocupate.

Potrivit NRC, cursurile "vor fi dedicate studiului tehnologiilor, caracteristicilor de proiectare şi asamblare a vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) în scopuri militare" şi, de asemenea, "campaniei în rândul elevilor privind continuarea studiilor în specialităţi tehnice şi munca în fabrici militare".

"Regimul de la Kremlin promite să doteze fiecare şcoală cu UAV-uri de antrenament şi cu personal militar rus care va lucra cu copiii", a declarat Fedorov.

Instruirea copiilor în operarea dronelor în scopuri militare, implicându-i potenţial în lupta împotriva statului lor natal, constituie o crimă de război.

Serviciile secrete ucrainene au fost, de asemenea, implicate într-un atac cibernetic care a afectat infrastructura IT a telecomunicaţiilor şi a făcut ca serviciile să nu mai fie operaţionale în întreaga Rusie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor