Quintus: Nu mai facem fuziune cu PDL, ci alianţă. Pocora îl contrazice

Congres Extraordinar al Partidului Naţional Liberal, 27 iunie 2014,  Palatul Parlamentului. În imagine, Mircea Ionescu Quintus şi Crin  Antonescu
Congres Extraordinar al Partidului Naţional Liberal, 27 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Mircea Ionescu Quintus şi Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat marţi, pentru B1 Tv, că nu este posibilă o fuziune cu PDL, în contextul deciziilor luate în Congresul PNL de sâmbătă, singura soluţie rămasă viabilă fiind o alianţă între cele două formaţiuni de dreapta. Deputatul PNL, Cristina Pocora, îl contrazice pe senior subliniind că remarcile acestuia reprezintă o serie de „consideraţii personale, care nu reprezintă poziţia oficială a PNL”.

„După ce în statutul nostru se arată că nu putem mişca din denumire, din tradiţie, istorie, unitate etc, auzind şi părerea domnului Predoiu, că partidul dânsului are istoric şi nu poate să accepte pieirea, am zis că nu este posibilă o asemenea fuziune. O alianţă respectă identitatea şi prestigiul fiecăruia. Nu pot să spun că PDL nu este un partid important”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.

În opinia acestuia, „singura soluţie pentru ca cele două partide să se împreuneze în vedea alegerilor prezidenţiale şi ale unor viitoare probleme ar fi o alianţă”.

„Mi se pare că sunt mai multe şanse aşa, zicea un ziarist mare că 1 şi cu 1 în materie de partide nu fac 2, dar dacă rămânem în alianţă, 1 şi cu 1 fac 2”, a adăugat preşedintele de onoare al liberalilor.

Deputatul PNL Cristina Pocora l-a contrazis însă pe Mircea Ionescu Quintus.

„Domnul Mircea Ionescu Quintus reprezintă un reper moral nu numai pentru PNL, ci pentru întreaga clasă politică românească. Respectul şi aprecierea noastră, a tuturor liberalilor, pentru seniorul Quintus nu pot fi puse la îndoială, dar în chestiunea fuziunii PNL cu PDL, domnul Quintus a exprimat doar o serie de consideraţii personale, care nu reprezintă poziţia oficială a PNL. Suntem ferm angajaţi în proiectul constituirii unui mare partid de dreapta prin fuziunea între PNL şi PDL, iar Congresul de la sfârşitul săptămânii trecute a mandatat noua conducere a partidului să continue şi să finalizeze acest proiect politic major”, a explicat Pocora.

Liderul liberal a adăugat că este important ca atât PNL, cât şi PDL să aibă maturitatea de a trece peste preferinţe personale atunci când în joc este un obiectiv politic semnificativ – reconstrucţia dreptei şi stabilirea unei direcţii pe termen lung pentru România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne