Lăzăroiu avertizează Dreapta de pericolul PSD, dacă nu se unifică

Traian Băsescu la Palatul Cotroceni
Traian Băsescu la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)

Sebastian Lăzăroiu a declarat că, în cazul în care Dreapta nu se unifică, PSD va câştiga fotoliul de preşedinte al României.

"Dacă PDL merge singur la prezidenţiale, vă spun sigur că va câştiga candidatul PSD-ului", a susţinut consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Consilierul prezidenţial a discutat în contextul opiniei europarlamentarului Cristian Preda, care consideră că PDL nu va renunţa la candidatura lui Cătălin Predoiu, care se va lupta şi cu celălalt candidat al opoziţiei, Mihai Răzvan Ungureanu. Sebastian Lăzăroiu a afirmat că, într- o astfel de situaţie, Victor Ponta va fi preşedinte.

"Cred că suntem într-o perioadă în care scena politică se fragmentează", a apreciat Preda, care a spus că-l va susţine pe Ungureanu, la alegerile prezidenţiale.

În context, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a făcut vineri un apel la coeziune către membrii PDL:

"Dreapta fără PDL arată prost pentru că este un partid mare, un partid care are un număr important de militanţi oneşti, sinceri, care cred în valorile dreptei cum credem şi noi cei de la Forţa Civică şi de la Partidul Mişcarea Populară. Credem că timp pentru înţelepciune este, dar nici să nu fie prea târziu pentru că după aceea nu ne vor ajunge lacrimile să plângem cât am voi. Porţile noastre sunt deschise către toţi cei care înţeleg şi necesitatea şi urgenţa strângerii tuturor degetelor într-un singur pumn care să lovească adversarul USL"

Varianta PNL

Sebastian Lăzăroiu a explicat că este posibil ca PNL să nu-l mai sprijine pe Crin Antonescu pentru prezidenţiale. El a arătat că un candidat liberal va avea nevoie ca, în turul doi al prezidenţialelor, să obţină sprijinul electoratului pro-Băsescu.

"Eu nu cred că Antonescu va candida. PNL îşi face nişte calcule similare cu cele ale Dreptei. După orice logică şi Tăriceanu şi Iohannis pot mai mult decât Antonescu. Iohannis pare alegerea cea mai bună", a afirmat Lăzăroiu.

la Braşov a avut loc şedinţa Colegiului Director al Partidului Forţa Civică, în care s-a aprobat textul acordului politic de colaborare dintre Forţa Civică şi Partidul Mişcarea Populară, textul protocolului de colaborare dintre Forţa Civică şi Partidul Ecologist Român şi a fost validată candidatura preşedintelui Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne