Roşca Stănescu despre excluderea din PNL: "Este o înfrângere a mea"

Sorin Roşca Stănescu
Sorin Roşca Stănescu (Epoch Times România)

Conducerea PNL a decis, în şedinţa de luni, excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL l-a acuzat pe Traian Băsescu de spălare de bani, pe baza unor documente care au fost declarate false.

Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat prin vot secret recomandarea de excludere din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu, a informat luni liderul PNL, Crin Antonescu.

"Indiferent de decizia lor, rămân liberal şi susţin PNL şi pe Crin antonescu. Sigur că este, practic, o înfrângere a mea faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente. Eu zic să aşteptăm ancheta, noi nu avem anchetă, ci un document care spune că nu s-a făcut un virament - e vorba de conturi arhivate", a afirmat Sorin Roşca Stănescu.

După întâlnirea de la PNL, SRS a declarat că a procurat documentele de la FACIAS (Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului, fundaţie despre care Kamikaze a scris că este controlată de Dan Voiculescu)

Roşca Stănescu a făcut publice mai multe documente, afirmând că preşedintele s-a folosit de "bani negri" în timpul campaniei electorale din 2004. El a menţionat că, la acea vreme, în contul bancar al Alianţei DA s-au încasat şapte milioane de dolari din străinătate.

În context, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a susţinut că documentele prezentate de SRS sunt false. Procurorii au constatat că operaţiunile menţionate "nu sunt reale" şi nu au fost efectuate, după ce Oficiul pentru Spălarea Banilor s-a autosesizat în acest caz.

Preşedintele Băsescu a menţionat ca Sorin Roşca Stănescu este "un mincinos prost" care "nu duce falsul până la capăt". În plus, preşedintele l-a dat în judecată pe senatorul liberal pentru afirmaţiile la adresa sa.

Reacţia lui Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că Sorin Roşca Stănescu este liber să se înscrie în orice partid după excluderea din Partidul Naţional Liberal: "SRS are libertatea de a face orice opţiune politică doreşte. Nu e treaba noastră. E posibil sa îl ia PSD-ul. Nu mă supăr. Am făcut eu scandal pentru un senator vreodată?".

Totodată, există informaţia, care a fost dată pesurse.ro, că Sorin Roşca Stănescu este tentatat să se alături Partidului Conservator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne