PNL trebuie "să se cureţe" - Anca Boagiu despre o posibilă alianţă PDL - PNL

Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri  europene. În imagine, Anca Boagiu
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Anca Boagiu (Epoch Times România)

Prioritatea PDL după alegerile europarlamentare va fi unificare dreptei şi nicio formaţiune nu va fi exclusă de la discuţii, nici măcar PNL, care însă trebuie "să se cureţe", a declarat duminică la Braşov, prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu.

"Poziţia PDL este fermă. Ne prezentăm la alegerile europarlamentare cu o listă proprie şi după ce vor avea loc aceste alegeri suntem dispuşi la un dialog pentru unificarea dreptei, dar cu condiţia ca dreapta să fie şi curată", a declarat Boagiu, preluată de Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PDL a declarat că nu exclude un dialog şi cu PNL în vederea unei viitoare alianţe.

"Nu excludem un dialog cu PNL, care trebuie să se cureţe şi, mai mult decât atât, să se orienteze, sau să se reorienteze, mai bine zis, către politicile de dreapta. Din nefericire, azi ei sunt la remorca PSD şi tot din nefericire pentru ei, promovează un buget de stat socialist, fără nicio componentă liberală", a afirmat Anca Boagiu, reiterând criticile aduse de Theodor Stolojan bugetului USL, pe care l-a caracterizat ca fiind un buget tipic al stângii socialiste, deşi este susţinut şi de un partid măcar ca denumire încă liberal.

Anca Boagiu a participat, duminică, la sediul PDL Braşov, la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

La sfârşitul acestei săptămâni, a avut loc cea de a treia rundă a alegerilor interne PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, desfăşurate pe regiuni. S-au prezentat la urne democrat-liberalii din regiunea Centru, respectiv judeţele Alba, Sibiu, Braşov, Mureş, Harghita şi Covasna. Predoiu a obţinut sâmbătă în jur de 76% din voturile colegilor săi.

La Braşov, unde a fost prezentă dna Boagiu, Predoiu a întrunit voturile a 81,4% dintre democrat-liberali, în timp ce 18,6% din braşovenii prezenţi la urne l-au votat pe Gheorghe Falcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne