Ponta pasează la PNL răspunderea pentru buget şi negocierile cu FMI

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Ministrul liberal al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, este cel care conduce discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale pe tema bugetului pe anul 2014, a declarat luni premierul Victor Ponta, la o zi după ce liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat public că o ţară care are nevoie de asistenţă FMI este o ţară bolnavă, unde economia merge prost.

"Am considerat că e normal ca ministrul de Finanţe, vicepremier, să conducă aceste discuţii [cu FMI - n.r.] pentru că nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI, şi vor să se dea bani la toată lumea, şi cei răi, care nu vor să dea bani., a declarat Ponta, în debutul şedinţei BPN al PSD.

Ministrul de Finanţe, care este liberal este responsabil şi de construcţia bugetului pe 2014 şi stabileşte dacă poate să dea bani sau dacă nu poate să dea bani a mai declarat Ponta, adăugând că "este uşor să vorbeşti la televizor" şi să zici "să dăm bani."

"Sunt convins că domnul Chiţoiu ne va prezenta şi nouă şi colegilor săi de partid cea mai bună variantă posibilă pentru bugetul pe 2014", a mai declarat premierul, după ce liberalii au respins categoric ideea măririi cotei unice de impozitare, una dintre măsurile propuse de Ponta pentru rezolvarea deficitului bugetar.

Reacţiile premierului vin la o zi după o runda de declaraţii incendiare ale lui Antonescu care a explicat că "Nicio ţară cât de cât sănătoasă economic şi în bună condiţie nu se află în acord cu FMI" şi după un sfârşit de săptămâna marcat de protestele cadrelor medicale care cer dublarea salariilor medicilor rezidenţi, 6% din PIB, o lege a salarizării etc.

Astăzi, zi în care a avut loc şedinţa BPN a PSD şi premierul a pasat răspunderea bugetului şi a negocierilor cu FMI spre liberalii, cadrele didactice protestează şi ele cerând măriri salariale şi un trăi decent şi demn.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie