PSD vrea universitate multiculturală pe fieful lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Un grup de politicieni PSD se pregăteşte să înfiinţeze o universitate multiculturală la Constanţa, informează info-sud-est.ro

Cei care şi-au propus ambiţiosul obiectiv de a deschide o universitate pe fieful lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt Liviu Pop "fost ministru al Educaţiei al cărui singur succes remarcabil a fost desfiinţarea Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, instituţia care analiza acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta" căruia i s-a alăturat Ecaterina Andronescu, "alt fost ministru, care, în noiembrie 2014, a fost pusă sub urmărire penală în dosarul “Microsoft”, scrie sursa citată.

Cei doi sunt susţinuţi puternic de ministrul Eugen Teodorovici, care s-a remarcat şi el prin tot felul de iniţiative controversate şi care garantează că banii sunt ultima problemă atunci când vine vorba de proiectul academic al mai marilor PSD.

Cei trei beneficiază de sprijinul Primăriei Constanţa, conduse de Radu Mazăre, trimis recent după gratii, în arest preventiv, şi urmărit penal în mai multe dosare de corupţie, precum şi de sprijinul cadrelor didactice din mediul universitar înrolate în PSD şi al liderilor principalelor comunităţi minoritare de la malul mării: turco-tătarii şi evreii (liderul celor din urmă este director de programe la televiziunea de casă a PSD), mai arată infosudest.

În schema social-democraţilor iubitori de multiculturalitate apare şi Universitatea Maritimă din Constanţa (ai căror studenţi din Kazahstan au fost cazaţi la Hotelul ”Flora”, iar cei din Nigeria preferă acelaşi hotel pentru petreceri şi alte evenimente), ca posibilă structură a viitoarei universităţi, pe motiv că această instituţie are cei mai mulţi studenţi străini.

În cadrul unei întâlniri de la Constanţa, Ecaterina Andronescu avansa deja ideea că universitatea ar putea fi gata pentru anul universitar 2016-2017, mai arată jurnaliştii constănţeni, care se întreabă de ce se grăbesc social democraţii atât de tare cu proiectul lor.

"Brusc, politicienii sunt interesaţi de înflorirea culturală şi multiculturală a Constanţei, sunt interesaţi de mărturiile istoriei şi de trecutul comun al minorităţilor etnice din Constanţa. Toate acestea în timp ce, spre exemplu, monumentele simbol ale acestora sunt la un pas de prăbuşire. Într-un oraş, respectiv într-un judeţ, care şi-au închis parcă definitiv porţile către cultură şi educaţie, unde cele mai multe activităţi culturale se ţin în mall-uri, unde nu există fonduri pentru reabilitarea tavanului bibliotecii judeţene, care stă să cadă, unde instituţiile de cultură au fost închise rând pe rând, brusc, apare un interes inexplicabil pentru constituirea unei noi universităţi.

Ce-i drept, având Primăria, Consiliul Judeţean şi toate instituţiile cheie din oraş, respectiv judeţ, aceasta era singura piesă din puzzle care le mai lipsea social-democraţilor: un bazin electoral tânăr, permanent „alimentat”: o universitate. La alegerile din 2016, ca de obicei, pe fondul lipsei unei opoziţii politice credibile, PSD îşi va completa astfel colecţia de instituţii.", scrie info-sud-est.ro

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.