PSD, un partid tulburat. Liviu Dragnea îi cere lui Ponta să revină grabnic în ţară

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Absenţa premierului din ţară "tulbură foarte mult partidul şi coaliţia", a declarat joi, la Baia Marea, coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea, adăugând că există nemulţumiri în partid "faţă de anumite declaraţii, gesturi şi acţiuni care s-au întâmplat în coaliţie în ultimele zile.", relatează hotnews.

Declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care Gabriel Oprea, numit premier interimar la propunerea lui Ponta, a declarat că va vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu în fruntea SIE, în pofida faptului că PSD a anunţat că nu este de acord cu această numire.

În discursul ţinut la Baia Mare, Dragnea a mai subliniat că PSD nu intenţionează să părăsească guvernarea, însă nu va sta în orice condiţii şi şi-a exprimat speranţa că, după întoarcerea lui Victor Ponta în ţară lucrurile "se vor regla":

"Am zis că vrem să rămânem la guvernare, ca orice partid normal la cap, şi la conducere (...). Nu putem sta la guvernare în orice condiţii - şi mă refeream la dorinţa noastră, care cred că este firească, de a nu fi captivi în propria guvernare. Când eşti principalul partid de guvernământ ai prim-ministrul. Sigur, se discută în coaliţie, dar nu putem să fim executanţii unor teme politice sau subiecte legislative. Eu cred, sper ca după ce se va întoarce Victor Ponta în ţară - sper să se întoarcă cât mai repede şi cât mai valid - lucrurile se vor regla şi coaliţia va funcţiona în continuarea aşa cum a funcţionat până acum două - trei săptămâni de zile.", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Coordonatorul politic al PSD a mai adăugat că plecarea lui Ponta din ţară a schimbat comportamentul în coaliţie şi a insistat pentru o întoarcere cât mai rapidă a acestuia:

"Eu i-am spus şi personal, şi public şi o spun cu toată prietenia să încerce să găsească toate modalităţile medicale, procedurale prin care ar putea să vină în ţară, să facă recuperarea aici, să ajungă la Guvern. Este o perioadă în care această lipsa tulbură foarte mult partidul şi tulbură foarte mult şi coaliţia cu efecte în exercitarea actului de guvernare (...) Ne dorim să vină cât mai repede şi am înţeles că nu ne dorim numai noi partidul, ci şi restul", a precizat Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD a mai precizat că premierul putea să desemneze pe oricine în funcţie, în lipsa lui, adăugând că e însă firesc să fi fost desemnat Gabriel Oprea, acesta fiind sigurul vicepremier rămas:

"Premierul putea să desemneze orice membru al cabinetului ca premier interimar, dar cred că a fost o decizie firească. (...) Au mai fost perioade când a fost plecat, iar eu eram vicepremierul şi am avut perioade când mi-au fost delegate mie atributele, dar nu cu numire de către preşedinte, dar a fost plecat pentru perioade scurte în vizite oficiale. După ce a rămas dl. Gabi Oprea au mai fost perioade în care au fost delegate atribuţiile, iar acum fiind o perioadă mai lungă cred că a fost un gest firesc să laşi pe viceprim-ministru, fiind singurul viceprim-ministru. Nu am fost deranjat de desemnare ca şi premier interimar al domnului Oprea, categoric, nu. E perioadă scurtă şi pe mine nu mă deranjează foarte mult simbolurile" a spus Liviu Dragnea.

Reamintim că Victor Ponta a "dispărut" din ţară în ziua în care era aşteptat la DNA, pentru audieri în dosarul Turceni-Rovinari. Internat într-o clinică din Turcia condusă de soţia preşedintelui Erdogan, Ponta şi-a efectuat o operaţie la genunchi după care a anunţat că deşi se externează îşi prelungeşte şederea la Istanbul pentru recuperare şi controale la genunchi.

Între timp situaţia din ţară a escaladat, Gabi Oprea stârnind frisoane în rândurile social-democraţilor cu anunţuri mirosind a trecere în barca opoziţiei, precum cel că partidul său va ieşi de la guvernare dacă PSD modifică pe furiş Codul Penal şi cu declaraţia că va vota în favoarea numirii lui MRU la SIE.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.