PSD are un nou aspirant la preşedinţia partidului

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a anunţat că ar putea candida la preşedinţia partidului, la Congresul ce va avea loc în luna martie a anului viitor.

"Iau în calcul şi această variantă. Da, categoric!", a declarat duminică Ivan, întrebat de jurnalişti înainte de reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, dacă doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al PSD.

De asemenea, social-democratul, intrat în conflict deschis cu Liviu Dragnea, a mai precizat că va cere la şedinţa CExN suspendarea vicepremierului din toate funcţiile deţinute din partid.

"Dl Dragnea trebuie să ştie că, într-un partid modern, cel mai modern din România (ceea ce a promis Dragnea să facă din partid n.r.), când există suspiciuni asupra ta, când sunt dosare la DNA pe numele tău, deschise - bineînţeles, eu cred în nevinovăţia d-lui Dragnea până când instanţa se va pronunţa - trebuie să te suspenzi din toate funcţiile de conducere", a afirmat Ivan, adăugând că va cere sancţionarea lui Dragnea (cercetat în dosarul fraudării referendumului din 2012 n.r.) pe modelul altor colegi care s-au retras din funcţiile de conducere din PSD atunci când s-au deschis dosare la DNA.

Europarlamentarul - a cărui sancţionare Rovana Plumb a cerut-o ieri în numele Organizaţiei de Femei PSD, pe motiv că ar fi jignit două colege într-o emisiune TV - a mai susţinut că dacă va fi sancţionat, se datorează faptului că este în dezacord cu Dragnea, nu pentru că le-ar fi jignit pe Viorica Dăncilă şi pe Gabriela Firea, aşa cum se susţine.

"Se tot vehiculează, de câteva zile, această idee a sancţionării mele şi mă tot gândesc (...) care ar fi motivul sancţiunii. Singurul motiv, care ar putea fi un motiv real, e acela că nu sunt de acord cu dl Dragnea şi nu scrie în statut că trebuie să fii de acord cu dl Dragnea. (...) Cred că dl Dragnea forţează o sancţiune a mea pentru că se teme că voi candida la congres împotriva domniei sale. Într-adevăr, lucrează la un nou proiect, este adevărat că, la congres, va exista şi altă platformă, dar nu are de ce să se teamă dl Dragnea, asta ţine de democraţie", a declarat Ivan, citat de Realitatea.net.

Totodată, Cătălin Ivan a negat acuzaţia lui Liviu Dragnea, potrivit căreia ar fi "omul" lui Marian Vanghelie.

Reamintim că Ivan şi Liviu Dragnea au intrat în conflict deschis la scurtă vreme după înfrângerea în alegeri a premierului Ponta, mergându-se până acolo încât Ivan i-a cerut lui Dragnea să facă "un pas în spate" la congresul de anul viitor, acuzându-l că nu poate "genera un proiect nou" pentru partid.

La rândul său, Dragnea l-a numit pe Ivan "un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne