Proteste violente în Ferguson, Missouri: o persoană împuşcată şi şapte arestate

Adolescenţii protestează faţă de împuşcarea lui Michael Brown la 13 august 2014 în Ferguson, Missouri
Adolescenţii protestează faţă de împuşcarea lui Michael Brown la 13 august 2014 în Ferguson, Missouri (Scott Olson / Getty Images)

O persoană a fost împuşcată grav şi alte şapte au fost arestate, duminică, în timp ce poliţia din Ferguson, Missouri, s-a ciocnit cu protestatarii violenţi de pe străzi, relatează Reuters.

După impunerea stării de asediu în Ferguson, duminică noaptea, sute de protestatari au rămas pe străzi şi au continuat conflictele cu forţele de securitate.

Forţele de ordine au cerut protestatarilor să se împrăştie imediat, în timp ce patrule care asigurau securitatea, echipate cu măşti de gaze şi scuturi, controlau zona în vehicule blindate.

Guvernatorul regiunii, Jay Nixon, a instaurat starea de asediu după o săptămână plină de proteste violente şi jafuri. Incidentele au fost declanşate de moartea tânărului de 18 ani, Michael Brown, care a fost împuşcat de ofiţerul de poliţie Darren Wilson, pe 9 august.

Căpitanul patrulelor din Missouri, Ron Johnson, a declarat că o persoană a fost împuşcată la un restaurant şi se află în stare critică. Poliţia nu a reuşit să identifice victima, care nu ar fi fost împuşcată de poliţie. Atacatorul este declarat necunoscut.

Şapte persoane au fost arestate de pe străzi după impunerea stării de asediu.

Petarde fumigene şi gaze lacrimogene au fost folosite de poliţie pentru a elibera drumul spre victima împuşcată la restaurant, ”şi nu au legătură cu starea de asediu”. Dar victima a fost dusă la spital de protestatari înainte ca poliţia să sosească, a explicat Johnson.

Atacatori necunoscuţi au tras într-o maşină de poliţie în trecere, fără să fie reţinuţi, a continuat Johnson, adăugând că „a fost dezamăgit de acţiunile din noaptea aceasta. Mulţimile din ultimele nouă nopţi era cetăţeni ascultători, care protestau”.

Sâmbătă, atmosfera dintre protestatarii din Ferguson era tensionată şi sfidătoare în urma zilelor de proteste şi jafuri din magazine.