Statul Islamic a executat 700 de membri ai unui trib din Siria

Extremiştii ISIL din Irak.
Extremiştii ISIL din Irak. (Pavel Petre / Epoch Times)

Statul Islamic a executat 700 de membri - dintre care majoritatea civili - ai tribului al-Sheitaat din estul Siriei numai în ultimele două săptămâni, a relatat, sâmbătă, un grup de monitorizare, potrivit Reuters.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care a urmărit violenţele din toate taberele conflictului care durează de trei ani, a anunţat citând surse sigure că majoritatea celor ucişi din tribul al-Sheitaat au fost decapitaţi.

Conflictul dintre Statul Islamic şi tribul al-Sheitaat, care numără aproximativ 70.000 de membri, a izbucnit după ce militanţii radicali au capturat două câmpuri petroliere din provincia Deir al-Zor, în luna iulie.

”Toţi cei executaţi erau al-Sheitaat”, a declarat directorul observatorului, Rami Abdelrahman. ”Unii au fost arestaţi, judecaţi şi ucişi”.

Statul Islamic a cucerit mai multe teritorii din Siria şi Irak şi avansează în nord spre regiunile kurde, forţând zeci de mii de civili să fugă pentru a-şi salva vieţile.

Un activist din Deir al-Zor a afirmat că 300 de bărbaţi au fost executaţi în numai o zi în oraşul Ghraneji, unul din cele trei oraşe principale ale tribului Al-Sheitaat.

Un alt activist din Deir al-Zor a susţinut că rezidenţii oraşelor al-Sheitaat au primit trei zile să-şi părăsească casele.

”Cei care au fost executaţi în timpul asaltului zonei al-Sheitaat sunt în jur de 300. Restul au fost ucişi în timpul confruntărilor”, a declarat activistul sub protecţia anonimatului.

Peste 170.000 de persoane au fost ucise în războiul civil din Siria, în cadrul căruia forţele sunite se confruntă cu regimul lui Bashar al-Assad, un membru al sectei şiite, care primeşte susţinerea grupărilor şiite din Irak şi Liban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe