Protestatarul "Ceauşescu" agresat de un apropiat al unui fost primar PSD, ambii condamnaţi la închisoare pentru corupţie

Valentin Vişoiu
Valentin Vişoiu (Screenshot)

Revoluţionarul Marian Moroşanu (zis Ceauşescu) a anunţat că va depune o plângere penală după ce fost agresat de un apropiat al lui Tudor Pendiuc, fost primar PSD al Piteştiului ce a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie, relatează Podul.ro.

Pendiuc a atacat sentinţa şi joi, 6 mai, s-a prezentat la un nou termen al procesului desfăşurat la Curtea de Apel Bucureşti. La ieşire, fostul edil a fost întâmpinat de Marian Ceauşescu, care i-a adresat acestuia o serie de cuvinte, precum “borfaşule!”. În acele momente, un apropiat al fostului primar l-a lovit pe protestatar, de faţă cu avocaţii. Mai mult, agresorul a încercat să îi ia lui Ceauşescu telefonul pentru a i-l sparge.

Marian Ceauşescu a transmis că va depune plângere la poliţie împotriva agresorului, Vişoiu Valentin. Acesta din urmă a fost condamnat în acelaşi dosar de corupţie la 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit ziarului Adevărul, dosarul de corupţie respectiv are legătură cu un contract de achiziţie a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate ce asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

Mai exact, procurorii DNA au afirmat că Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme, la care acţionari majoritari erau oamenii de afaceri Valentin Vişoiu şi Gheorghe Vasai. Potrivit Topului Capital din 2018, Valentin Vişoiu avea o avere estimată la 52-55 milioane euro.

Pe 12 februarie 2020, Pendiuc a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Valentin Vişoiu la 7 ani şi 8 luni de închisoare. Prejudiciul din dosar se ridică la peste 6 milioane de euro.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne