Protestatari blochează DN 5 - şoseaua Bucureşti-Giurgiu

Sosea din Romania.
Sosea din Romania. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Un protest spontan al localnicilor din Uzunu a avut loc pe şoseaua Giurgiu-Bucureşti duminică după-amiază, traficul fiind blocat timp de peste o oră şi jumătate. Drumul a fost deblocat după intervenţia forţelor de ordine.

Drumul Naţional 5, care face legătura între Giurgiu şi Bucureşti, drum naţional folosit de sute de români care se întorc din vacanţa din Bulgaria, a fost blocat, duminică după-amiază, la intersecţia dintre DN 5 cu drumul judeţean 603, în satul Uzunu din comuna Călugăreni, unde zeci de localnici au traversat în mod repetat la o trecere pentru pietoni.

Localnicii sunt nemulţumiţi de faptul că drumul în localitatea lor este plin de gropi şi acuză autorităţile că folosesc banii destinaţi reparaţiei drumului în alte scopuri.

Comisarul şef Cristian Şuţă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu a afirmat că poliţiştii au fost anunţaţi că drumul este blocat de persoane care traversează continuu pe trecerea de pietoni din Uzunu. La început erau câteva persoane care traversau, însă numărul protestatarilor s-a mărit, ajungând până la cca 50 de oameni care au traversat strada timp de peste o oră şi jumătate.

Autorităţile nu s-au implicat pentru încetarea conflictului, nu au venit să discute şi să le spună ceva concret protestatarilor, ci au lăsat în seama poliţiştilor şi jandarmilor rezolvarea aceastei situaţii conflictuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne