Protest la "Marie Curie" împotriva dr. Burnei. "O situaţie extrem de gravă, era cumva de aşteptat"

Mai mulţi medici de la spitalul "Marie Curie" nu vor să lucreze din nou cu ortopedul Gheorghe Burnei, asupra căruia planează suspiciuni de malpraxis, "experimente pe copii" şi luare de mită.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
29.08.2017

Mai mulţi medici ortopezi şi pediatri de la "Marie Curie" au anunţat, în cadrul unei scrisori adresate managerului de spital, că nu vor să mai colaboreze cu doctorul Gheorghe Burnei. "Pare o situaţie extrem de gravă şi era cumva de aşteptat", a comentat incidentul fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Semnatarii scrisorii - care a fost înaintată de manager Comisiei de etică a spitalului - au atras atenţia că statutul de medic impune o înaltă ţinută morală, iar "până la finalizarea procesului, acuzaţiile aduse (cunoscutului ortoped - n.r.) ridică suspiciuni rezonabile de malpraxis şi experimente pe copii".

"Domnul profesor Burnei este acuzat de mai multe lucruri, înţeleg că a recunoscut, practic şpăgi, înţeleg că sunt acuzaţii grave de malpraxis, aşa-numitele experimente. Ştiu de asemenea că domnul profesor Burnei este profesor, deci este cel care modelează studenţi, înţeleg că decizia justiţiei are de-a face cu calitatea dânsului de profesor, care modelează cariere, de a reveni la spital să opereze să arate altora cum se face. Eu nu am auzit (de astfel de proteste ale medicilor - n.r.). În sine pare o situaţie extrem de gravă şi era cumva de aşteptat. Cred că medicii din România trebuie să aibă curaj. Am văzut, în trecut, curajul unor medici, puţini, a schimbat de foarte multe ori lucruri, a arătat realitatea din sistem şi a schimbat lucrurile în bine", a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la RFI.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a stabilit, vineri, că doctorul Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, poate profesa din nou în orice spital de stat, inclusiv la Spitalul "Marie Curie", decizia nefiind însă una definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor