Protest la Chişinău: Refuz, rezist, sunt antisocialist

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi, mai ales, fraudarea în masă a acestora, i-a nemulţumit foarte mult pe moldoveni. Tinerii au decis să protesteze a doua zi în faţa CEC, cerând demisia funcţionarilor responsabili de alegeri.
Protest masiv în faţa CEC după alegerile prezidenţiale
Protest masiv în faţa CEC după alegerile prezidenţiale (Epoch Times România)

Mulţi moldoveni nu sunt de acord ca liderul Partidului Socialist, Igor Dodon să le fie preşedinte în următorii patru ani. Astfel, câteva sute de tineri s-au organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un tricolor imens în mâini, cu care s-au deplasat către instituţia CEC. Ajunşi acolo, aceştia au fost întâmpinaţi de un număr foarte mare de poliţişti.

Comisia Electorală Centrală păzită bine de poliţişti în uniforme şi pe civil
Comisia Electorală Centrală păzită bine de poliţişti în uniforme şi pe civil (Epoch Times România)

Nemulţumiţi de rezultatele alegerilor prezidenţiale de duminică, 13 noiembrie, aceştia scandează continuu: ''Jos mafia'', ''CEC la gunoi'', ''Demisia'', ''Vrem turul III'', ''Vrem dreptate'', ''Ruşine, ruşine să vă fie'', ''Uniţi, uniţi, uniţi sub tricolor'', ''Afară, afară, cu duşmanii din ţară'', ''Afară'', ''Intrăm cu toţii'', ''Să vă fie frică, poporul se ridică'', ''Refuz, rezist, sunt antisocialist'', ''CEC nu-i al meu'', ''Jos Dodon'', ''La puşcărie'', ''Alegeri fraudate'', ''Diaspora-i cu noi'', ''Trădători''.

”Am venit aici ca să cerem demisia Comisiei Electorale Centrale”, a declarat, în faţa mulţimii, preşedintele Organizaţiei Obşteşti ''Onoare, Demnitate şi Patrie'', Vlad Bileţchi, care a mai menţionat că printre protestatari se află şi mulţi provocatori, îndemnându-i pe cei prezenţi să fie atenţi.

Deşi cei prezenţi au solicitat reprezentanţilor CEC să discute cu ei, aceştia au refuzat. De asemenea, poliţiştii aflaţi în faţa clădirii ţin tinerii departe de intrarea în clădire, cu toate că aceştia nu intenţionează să cauzeze pierderi şi distrugeri, punându-şi drept scop să evite cât mai mult posibil un nou 7 aprilie.

Menţionăm că numărul mare al protestatarilor a blocat în totalitate str. Vasile Alecsandri, pe care se află Comisia Electorală Centrală. Totodată, cei prezenţi la protest, care ''nu recunosc aceste alegeri'', sunt rugaţi să semneze o petiţie pe care o vor prezenta CEC, în încercarea de a solicita alegeri repetate.

„Protestul se vrea preluat de unii lideri politici, aveţi grijă în jurul vostru, acest protest este al nostru, nu vă lăsaţi intimidaţi şi provocaţi”, a precizat liderul ODIP, organizatorul protestului din faţa CEC. Câţiva provocatori au fost deja raportaţi la poliţie.

Amintim că duminică, 13 noiembrie, moldovenii au votat, după 20 de ani, preşedintele ţării prin vot direct, iar în urma numărării tuturor voturilor, CEC a declarat că liderul fracţiunii Partidul Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a obţinut 47,82 la sută din numărul total de voturi, iar contracandidatul ei, cel care va fi şi noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a obţinut 52,18 la sută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe