Project Stargate: SUA explora capacităţile supranormale

O imagine făcută în portul Brest din vestul Franţei, la 21 septembrie 2004, prezintă submarinul nuclear rus Vepr al Proiectului 971 de tip Shchuka-B.
O imagine făcută în portul Brest din vestul Franţei, la 21 septembrie 2004, prezintă submarinul nuclear rus Vepr al Proiectului 971 de tip Shchuka-B. (FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)

De-a lungul timpului s-a tot vorbit despre oameni care au puteri supranaturale. Dar există oare aşa ceva cu adevărat? Îşi pot oamenii folosi mintea pentru a afecta materia? Armata Statelor Unite crede că da.

La sfârşit anilor 70 armata SUA a început un proiect ieşit din comun. Un grup de ofiţeri superiori au început să investigheze dacă mintea ar putea fi folosită în folosul armatei. Printre ei se afla şi colonelul în retragere John Alexander.

„Am fost surprinşi de sovietici în câteva ocazii aşa că aveam câţiva seniori dornici să exploreze zone speciale. Cea a fenomenelor paranormale era una dintre ele”, a declarat colonelul Alexander.

Armata a pus la cale o operaţiune secretă numită „Project Stargate”. Misiunea sa era să strângă şi să investigheze puterile supranaturale ale oamenilor şi să le utilizeze în aplicaţii militare. Printre diversele puteri supranaturale investigate este şi ceea ce au denumit „vederea la distanţă”, sau „spionajul de la distanţă” cum a fost numit de colonel.

„Ai un individ care se află într-o cameră, de obicei la Fort Meade. Li se dădeau ţinte specifice deşi nu ştiau nimic despre ţinte şi li se solicita să spună ce se întâmplă în locul respectiv”, a explicat acesta.

Ruşii construiseră o structură uriaşă de beton la Severodvinsk, în Cercul Arctic, dar serviciile americane de spionaj nu aveau nicio idee ce era înăuntru. Alexander i-a cerut unuia din subiecţi să îşi folosească puterile speciale pentru a vedea ce este acolo.

Tot ce i-au dat au fost doar coordonatele.

„El a descris clădirea, apoi a "intrat înăuntru" şi ne-a spus că acolo este un submarin mare şi l-a descris. Spunea că are chilă dublă, iar cel mai interesant este că torpilele erau montate în faţă - până atunci toate erau în spate. A mai descris un număr de alte tehnologii, despre care constructorii noştri de nave au spus că sunt imposibil de realizat. Ei credeau că dacă ai putea construi un submarin atât de mare şi ar merge în adâncime s-ar zdrobi (din cauza presiunii). Cu toate astea se putea, era submarinul din clasa Taifun. Serviciile noastre secrete îl rataseră total”, a povestit colonelul.

Aşa că fără ca americanii să ştie, ruşii creaseră o nouă clasă ultrasecretă de submarine, cele mai mari din lume, cu carenă multiplă din titan, care rezistă la presiune mare.

Mulţumită presupusei puteri supranaturale a unui soldat din armata SUA, secretul ruşilor fusese descoperit.

Clasa Taifun a fost dezvoltată în cadrul Proiectului 941 al URSS, iar submarinele din această clasă sunt printre cele mai silenţioase nave maritime ruseşti în funcţiune, fiind mai silenţioase şi încă mai manevrabile decât predecesorii lor.

Cu toate acestea întrebarea rămâne: cum a văzut soldatul toate acestea, tocmai din Fort Meade? Este vorba aici despre noroc la ghicit? O coincidenţă?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură