Proiectul Competitivitate Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor a oferit ajutor pentru mai mult de 4 mii de fermieri moldoveni
Proiectul Competitivitate Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) a oferit ajutor pentru mai mult de 4 mii de fermieri moldoveni. Expertul suportului tehnic din cadrul proiectului ACED, Adrian Cojocaru a comunicat pentru "Infotag" că suportul este efectuat gratis şi este destinat pentru toţi fermierii şi producătorii agricoli.
"Proiectul include seminare şi cursuri de perfecţionare a folosirii utilajului nou, de asemenea a metodelor de cultivare a fructelor şi legumelor, plus, ACED se împarte cu experienţa specialiştilor din diferite ţări", a spus acesta.
Directorul proiectului, James G. Hern, a relatat că unul din obiectivele principale ale proiectului este sprijinul în promovarea produselor moldoveneşti pe pieţele străine.
"Tindem să îmbunătăţim calitatea fructelor şi legumelor moldoveneşti, împachetarea şi prelucrarea acestora. Piaţa trebuie să se dezvolte şi scopul nostru este de a susţine această idee", a declarat Hern.
Apreciind calitatea produselor agricole din Moldova acesta a menţionat că "nu vede motive din cauza cărora Moldova nu poate concura cu cei mai buni producători din lume".
Hern a opinat că interdicţiile privind importul vinurilor moldoveneşti pe piaţa rusă "nu este nimic altceva decât un joc politic".
Proiectul ACED a fost lansat în 2011 şi este prevăzut pentru 5 ani. Proiectul este finanţat de USAID - $12 mil. şi de corporaţia "Provocările Mileniului" - $4 mil.