Procurorul General suspendat al R. Moldova Alexandr Stoianoglo a depus plângere la CEDO

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova
Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

Şeful suspendat al Procuraturii Generale Alexandr Stoianoglo, cercetat într-un dosar penal pe mai multe capete de acuzare, s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pe faptul aplicării măsurii preventive sub formă de arest.

Avocatul lui Stoianoglo, Victor Munteanu, citat de Protv, a declarat că plângerea se referă la plasarea procurorului general în arest la domiciliu, în mod abuziv, în opinia sa.

„Orice limitare de libertate trebuie să fie bazată pe o bănuială rezonabilă”, a menţionat avocatul, exprimându-şi încrederea că R. Moldova va fi condamnată de CEDO în acest caz.

La începutul lunii decembrie, şeful suspendat al Procuraturii Generale de la Chişinău a fost eliberat din arest la domiciliu. În prezent acestuia îi este aplicată măsura preventivă de „eliberare provizorie sub regim judiciar”.

Stoianoglo respinge învinuirile de corupere pasivă, declaraţii mincinoase în faţa unui organ competent, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz în serviciu declarând că ar fi victima „răzbunării” Maiei Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe