Deputaţi comunişti şi socialişti cheamă oamenii la protest în apărarea Procurorului General al R.Moldova

Alexandr Stoianoglo, Procurorul General al R. Moldova
Alexandr Stoianoglo, Procurorul General al R. Moldova (presedinte.md)

Deputaţi din Blocul comuniştilor şi socialiştilor au anunţat că vor organiza un protest civic, duminică, 10 octombrie, „pentru a apăra democraţia” statului Republica Moldova. Decizia vine după ce, marţi, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a fost reţinut de mascaţii de la SIS, fiind bănuit de corupere pasivă, declaraţii mincinoase în faţa unui organ competent, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz în serviciu.

”Să spunem nu unui stat dictatorial! Să ne apărăm statul de drept!” - lozincile pentru protestul ce urmează să fie organizat în centrul Chişinăului, potrivit deputatului socialist Vlad Batrîncea care a susţinut, în cadrul unui briefing, că au fost încălcate toate normele legale, iar „acţiunea va fi una apolitică, iar participanţii sunt chemaţi fără drapele şi fără lozinci politice”.

Parlamentarul a cerut în regim de urgenţă să fie publicate materialele lui Stoianoglo, cu care el urma să iasă în conferinţă de presă şi a făcut apel la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova fiind nedumerit „de ce nu au apărut reacţiile organismelor internaţionale”.

Deputatul socialist Grigore Novac a informat că deputaţii Blocului comuniştilor şi socialiştilor vor merge miercuri la izolator pentru a verifica în ce condiţii este deţinut Stoianoglo.

Igor Dodon a ţinut să sublinieze că reţinerea lui Stoianoglo este o greşeală politică fatală întrucât guvernarea PAS s-ar afla „în mare disperare”.

Totodată, miercuri a avut loc un protest în sprijinul lui Alexandr Stoianoglo şi în oraşul Comrat din Găgăuzia. Protestatarii i-au îndemnat pe găgăuzi să-l apere pe Stoianoglo, care este găgăuz de etnie, şi au cerut eliberarea imediată a acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe