Priorităţile Guvernului Ponta: devalizarea companiilor de stat şi lupta contra justiţiei

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Premierul Ponta a avut cu totul alte priorităţi decât să-şi respecte angajamentele luate în faţa Parlamentului, a declarat joi deputatul PNL Ludovic Orban, aratând că o serie de proiecte importante de legi promise de premier nu doar că nu au fost elaborate ci, mai mult au fost chiar împiedicate.

"Am vrut să-l las în pace pe Victor Ponta în perioada concediului medical pe care şi l-a făcut sieşi cadou, pentru a-şi oferi o retragere temporară onorabilă din activitatea publică, în locul unei retrageri definitive pe care ar fi trebuit să o facă prin demisie, dar am studiat cu mare atenţie documente de la începutul actualei sesiunia parlamentare şi am dat de discursul primului ministru din data de 2 februarie", a declarat prim-vicepreşedintele PNL, amintind că, pe 2 februarie a.c., premierul s-a autoinvitat în faţa Parlamentului pentru a ţine un discurs referitor la priorităţile legislative ale Guvernului în actuala sesiune.

"Victor Ponta a venit în faţa Parlamentului şi s-a angajat că în această sesiune parlamentară va înainta spre dezbatere proiecte de lege extrem de importante", a declarat Orban.

O mică parte din aceste angajamente a fost respectată, a recunoscut liderul liberal, însă marea majoritate a promisiunilor au rămas neonorate, deşi Ponta s-a angajat să facă lucruri nu în vreo discotecă din Dubai, cu prietenul Sebi Ghiţă sau la vreo discuţie între avocaţi, cu prietenul Şova.

Unul din domeniile în care s-a angajat premierul să elaboreze proiecte legislative pe care nu doar că nu le-a transmis dar nici nu le-a susţinut, este cea a redevenţelor, a arătat Ludovic Orban.

"Încă de anul trecut Guvernul avea obligaţia să renegocieze taxarea, redevenţele, în special cu compania OMV, angajament care nu a fost respectat, deşi ministrul energiei la vremea respectivă a solicitat Ministerului Finanţelor elaborarea legislaţiei în domeniu. Nici până azi nu e depus în consultare publica un astfel de proiect de lege, care e un proiect fundamental.", a declarat Orban.

Mai mult, Guvernul Ponta nu a înaintat Parlmaentului nici Legea Minelor, un alt proiect deosebit de important, promis de premier pe 2 februarie.

"M-am uitat pe site-ul Ministerului Economiei, nu există nici măcar un proiect supus spre dezbatere înainte de adoptarea în Guvern. Deci şi aici Victor Ponta a minţit, nu şi-a îndeplinit angajamentul luat în faţa Parlamentului şi a arătat că nu poate da nimeni doi bani pe spusele lui."

În aceeaşi situaţie este şi pachetul legislativ referitor la achiziţiile publice, obligaţie a României ca urmare a adaptări unei noi directive de către UE.

"Deşi Victor Ponta în faţa Parlamentului, pe 2 februarie, deşi ministrul Fondurilor Europene, actualmente de Finanţe, deşi o serie de alţi oficiali au făcut referire la acest pachet legislativ ca fiind o prioritate şi o obligaţie a României, deoarece există un termen de transpunere a directivei în legislaţia românească, nici până astăzi nu există un proiect.", a declarat liberalul.

Nu în ultimul rând, Ponta s-a angajat că vine cu propuneri legislative privind învăţământul profesional. Nu doar că nu a venit, dar Ecaterina Andronescu, preşedinte al Comisiei de Educaţie a Senatului ţine însă proiectul de lege iniţiat de liberali la sertar de trei luni de zile şi nu îl supune dezbaterii Comisiei, pentru că are obligaţia de a-şi sprijini prietenii care au fabrici de diplome în învăţământul superior, în detrimentul tinerilor care nu-şi doresc o facultate ci o meserie care să le permită să-şi câştige o pâine.

Şi unde a făcut, Puterea a făcut prost, elocventă fiind implimentarea cardului de sănătate, unde orice medic de familie poate confirma dezastrul, a arătat Orban.

În loc să se ocupe de ceea ce e important pentru România şi să îşi ţină cuvântul dat cetăţenilor, Guvernul Ponta a avut cu totul si cu totul alte priorităţi: să devalizeze companiile de stat, să aibă o tentativă jenantă a impozitării bacşişului, să dea pensii privilegiate pentru parlamentari, să împiedice lupta contra corupţiei la cel mai înalt nivel, să obstrucţioneze Justiţia etc., a concluzionat liberalul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne