Primele beţe în roate. Primăriile din Timişoara şi Braşov şicanează USR

Uniunea Salvaţi România - partidul lui Nicuşor Dan - se plânge că autorităţile din Timişoara şi Braşov îi blochează drumul spre alegerile parlamentare.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primăriile din Timişoara şi Braşov pun piedici membrilor şi simpatizanţilor Uniunii Salvaţi România care strâng semnături în cele două oraşe, cu scopul evident de a bloca participarea USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie, a atras atenţia luni, în cadrul unui comunicat de presă, partidul lui Nicuşor Dan.

"La Timişoara, fără niciun temei legal, autorităţile au respins solicitarea USR de a amplasa corturi, iar la Braşov încearcă să întârzie acest proces. USR şi-a propus să strângă la nivel naţional aproximativ 200 000 de semnături. Încă de la începutul lunii septembrie, USR a depus cereri către cele mai multe primării din ţară, pentru obţinerea acordului în vederea amplasării unor corturi necesare pentru campania de strângere a semnăturilor", se arată în documentul citat.

În Timişoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune şi umbrelă. În conţinutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor.

La Braşov, corpul tehnic al Primăriei a răspuns verbal reprezentatului USR că solicitarea a fost transmisă către serviciul Urbanism şi că a fost aprobată cu data de 1 octombrie, în condiţiile în care termenul legal pentru depunerea semnăturilor este 27 octombrie.

"USR consideră acţiunile autorităţilor locale din Timişoara şi Braşov drept abuzive, de natură să aducă atingere dreptului cetăţenilor de a participa la viaţa politică şi al USR la imagine şi la dreptul de a participa la alegeri", a subliniat partidul condus de Nicuşor Dan.