Primele beţe în roate. Primăriile din Timişoara şi Braşov şicanează USR

Uniunea Salvaţi România - partidul lui Nicuşor Dan - se plânge că autorităţile din Timişoara şi Braşov îi blochează drumul spre alegerile parlamentare.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primăriile din Timişoara şi Braşov pun piedici membrilor şi simpatizanţilor Uniunii Salvaţi România care strâng semnături în cele două oraşe, cu scopul evident de a bloca participarea USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie, a atras atenţia luni, în cadrul unui comunicat de presă, partidul lui Nicuşor Dan.

"La Timişoara, fără niciun temei legal, autorităţile au respins solicitarea USR de a amplasa corturi, iar la Braşov încearcă să întârzie acest proces. USR şi-a propus să strângă la nivel naţional aproximativ 200 000 de semnături. Încă de la începutul lunii septembrie, USR a depus cereri către cele mai multe primării din ţară, pentru obţinerea acordului în vederea amplasării unor corturi necesare pentru campania de strângere a semnăturilor", se arată în documentul citat.

În Timişoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune şi umbrelă. În conţinutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor.

La Braşov, corpul tehnic al Primăriei a răspuns verbal reprezentatului USR că solicitarea a fost transmisă către serviciul Urbanism şi că a fost aprobată cu data de 1 octombrie, în condiţiile în care termenul legal pentru depunerea semnăturilor este 27 octombrie.

"USR consideră acţiunile autorităţilor locale din Timişoara şi Braşov drept abuzive, de natură să aducă atingere dreptului cetăţenilor de a participa la viaţa politică şi al USR la imagine şi la dreptul de a participa la alegeri", a subliniat partidul condus de Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne