Firea, acuzată că a scăzut şansele Bucureştiului să câştige titlul "Capitală Culturală Europeană 2021"

Bucureştiul a pierdut competiţia pentru titlul "Capitală Culturală Europeană 2021", în parte şi din cauza primăriţei Gabriela Firea, a acuzat Uniunea Salvaţi România.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Atitudinea primăriţei Gabriela Firea a scăzut şansele Bucureştiului de a fi desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, a acuzat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, partidul lui Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România.

"Timişoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, în urma jurizării dosarelor şi am felicitat public această reuşită. Trebuie să spunem că, din informaţiile noastre, juriul a apreciat candidatura Bucureştiului ca fiind foarte bună, însă în evaluare a contat mult şi sprijinul politic al autorităţii locale.

Declaraţiile publice ale Gabrielei Firea referitoare la neîncrederea ei în şansele Bucureştiului, precum şi refuzul de a avea o întâlnire cu juriul au scăzut mult din punctajul dosarului. În acest context, este evident că un primar care nu înţelege rolul şi importanţa vieţii culturale a unui oraş nu doar că nu-l ajută, ba chiar îi blochează şansele de dezvoltare", se arată în comunicatul USR.

Uniunea Salvaţi România susţine implementarea strategiei culturale care a fost dezvoltată cu ocazia acestui concurs, strategie care a lipsit până acum.

"Ne dorim ca Bucureştiul să fie o adevărată capitală europeană, cu o viaţă culturală vibrantă pentru locuitorii săi şi pentru cei care o vizitează", se mai precizează în documentul citat.