Eliberat pe 3 februarie din arestul la domiciliu, Romeo Stavarache, primarul urmărit penal al Bacăului îşi va relua luni, 16 februarie, activitatea de primar, relatează Hotnews.
Pentru a evita întâlniri cu persoane care lucrează în primărie ori denunţătorii care figurează în dosarul în care este acuzat de luare de mită, Stavarache îşi va presta activităţile de primar într-un birou amenajat în clădirea fostei Biblioteci Judeţene, au declarat marţi, pentru Agerpres, surse din cadrul municipalităţii.
De altfel, Stavarache, suspendat din funcţia de primar timp de şapte luni, cât a fost arestat preventiv (la închisoare şi apoi la domiciliu), specificase în ultima sa cerere de punere în libertate că va lucra la sediul Bibliotecii Judeţene, pentru a respecta condiţiile impuse de controlul judiciar, şi anume să nu intre în contact cu martori sau persoane implicate în dosar.
Romeo Stavarache (PNL) a fost "eliberat" marţi , 3 februarie din arestul la domiciliu, fiind pus sub control judiciar. Din ziua eliberării, Stavarache şi-a luat concediu de odihnă.
Reamintim că primarul este trimis în judecată de DNA pentru presupuse fapte de corupţie. Acesta s-a aflat în arest preventiv de la începutul lunii iulie, după ce a încălcat prevederile controlului judiciar şi a luat legătura cu ceilalţi doi inculpaţi din dosar: Liviu Cenuşă, acţionar majoritar la firmele din spatele publicaţiei „Ziarul de Bacău”, şi Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, reţinuţi în acelaşi dosar sub acuzaţia de complicitate la luare de mită.
Stavarache este acuzat de procurorii anticorupţie de cinci infracţiuni de luare de mită. Conform procurori, Romeo Stavarache ar fi luat mită inclusiv pentru stâlpii de electricitate din oraş. Primarul Bacăului ar fi pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis nici mai mult nici mai puţin de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.