Primarul suspendat al Bacăului ar fi încercat să se sinucidă în închisoare

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, ar fi încercat să se sinucidă, informează Radio Bacău, preluat de evz.

Conform sursei citate, Stavarache a vrut să se spânzure cu un cearceaf de pat, însă a fost oprit de colegul său de celulă, Liviu Goian. Stavarache s-ar află acum la Infirmeria Penitenciarului Bacău.

Primarul suspendat al Bacăului este trimis în judecată de DNA pentru presupuse fapte de corupţie. Edilul se află în arest preventiv de la începutul lunii iulie, după ce acesta a încălcat prevederile controlului judiciar şi a luat legătura cu ceilalţi doi inculpaţi din dosar: Liviu Cenuşă, acţionar majoritar la firmele din spatele publicaţiei „Ziarul de Bacău”, şi Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, reţinuţi în acelaşi dosar sub acuzaţia de complicitate la luare de mită, pe motiv ca au încălcat condiţiile controlului judiciar.

Stavarache este acuzat de procurorii anticorupţie de cinci infracţiuni de luare de mită. Conform procurorilor anticorupţie, Romeo Stavarache ar fi luat mită inclusiv pentru stâlpii de electricitate din oraş. Primarul Bacăului ar fi pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis nici mai mult nici mai puţin de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.

Averea (declarată) a lui Stavarache a fost pusă sub sechestru asigurător în vederea recuperării sumei de 2,39 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea mitelor pe care le-ar fi luat edilul de Bacău.