Primarul municipiului Chişinău, socialistul Ion Ceban, a vizitat Bucureştiul. Cu Firea nu s-a întâlnit

Ion Ceban la Bucureşti
Ion Ceban la Bucureşti (chisinau.md)

Primarul municipiului Chişinău, socialistul Ivan Ceban, s-a aflat joi 5 decembrie, într-o vizită la Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Primăriei Chişinău, Ceban a avut o primă întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Unul dintre subiecte a vizat reparaţia capitală a blocului vechi (bloc A) al liceului teoretic „Gheorghe Asachi", din str. Bucureşti, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de circa 62 de milioane de lei.

În context, edilul Chişinăului, şi-a exprimat speranţa că proiectul enunţat va fi realizat cu succes, graţie bunelor relaţii stabilite între Pretura sectorului Centru şi Sectorul 1 al municipiului Bucureşti. Ceban a mai menţionat că Primăria Chişinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentaţiei de proiect şi a devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuţie, asistenţă tehnică şi supravegherea tehnică.

În perioada aflării sale în România, Ceban a participat şi la ceremonia de semnare a Acordului de cooperare dintre Primăria sectorului 6, municipiul Bucureşti şi pretura sectorului Buiucani.

În cadrul Acordului s-a stabilit că Bucureştiul va finanţa lucrările pentru implementarea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul" din Chişinău. Proiectul de renovare a spaţiului public prevede: construcţia unei fântâni arteziene şi a sistemului de irigare a zonelor verzi, instalarea iluminatului nocturn decorativ şi a mobilierului urban, amenajarea terenurilor de joacă şi sport, precum şi a unui teatru de vară.

Fiind primul socialist care a ajuns, în cadrul unei vizite de lucru, la Bucureşti, Ceban nu a avut o întrevedere cu primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, mai ales după ce declarase anterior că ar fi primit o invitaţie de la aceasta.

De menţionat ar fi faptul că preşedintele Igor Dodon, nici până în prezent nu a fost invitat de către omologul său român, Klaus Iohannis, într-o astfel de vizită al Bucureşti. Mai mult decât atât, Iohannis a refuzat în mod categoric să poarte orice fel de discuţii cu Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe