Ion Sturza: Problemele lui Filat nu s-au încheiat, pentru că mai are multe capete de acuzare care pot să vină în lanţ

Revenirea lui Vlad Filat în politică, este cel mai dezastruos scenariu pentru el, întrucât a dezamăgit foarte multă lume, masele populare asociindu-l cu marile furturi din sistemul bancar moldovenesc, cu întărirea lui Vlad Plahotniuc, etc., a punctat Sturza.
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri
Ion Sturza, fost prim-ministru al R. Moldova şi om de afaceri (timpul.md)

„Nu pot să mă bucur de necazul lui, de umilinţa fizică şi psihică la care a fost supus”, a menţionat fostul prim-ministru moldovean Ion Sturza, în contextul eliberării lui Vlad Filat, un alt fost prim-ministru al Republicii Moldova. Sturza a mai adăugat că deşi poartă „o anumită vină atât politică, cât şi de ordin penal”, Filat ar fi avut parte de un proces neechitabil fiind condamnat pe capete de acuzare care nu au fost fondate, iar ce s-a întâmplat cu acest proces ulterior a fost mai mult o ruşine decât o realizare a justiţiei din Moldova.

După ce administraţia penitenciarelor a contestat decizia de eliberare a lui Vlad Filat, cei mai mulţi se întreabă dacă acesta va rămâne sau nu în libertate. Pe de altă parte, Sturza consideră că, de fapt, în Republica Moldova nimic nu se întâmplă pe nepusă masă.

În contextul în care Dodon a încercat să paseze eliberarea lui Filat liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu, Sturza a menţionat că o poate suspecta pe Maia Sandu de orice, însă nu de faptul că a avut grijă să-l elibereze pe Filat. Mai mult decât atât, omul de afaceri consideră că, de fapt, pe Filat l-ar fi eliberat justiţia, întrucât din punct de vedere formal s-au respectat toate procedurile.

„Bineînţeles că a fost un pic deplasată reacţia preşedintelui şi consider că este imixtiune într-un caz de justiţie şi mai bulversantă şi haotică a fost reacţia ministrului Justiţiei, dar până la urmă sunt proceduri legale, dar asta nu înseamnă că problemele dlui Filat s-au încheiat aici pentru că d-lui mai are multe capete de acuzaţii care cred că pot să vină în lanţ. Din păcate nu s-au terminat neplăcerile lui aici”, a declarat Ion Sturza în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Cât despre faptul dacă va reveni sau nu Filat în politică, Sturza a subliniat că acesta ar fi cel mai dezastruos scenariu pentru el, întrucât „nu este binevenit la nicio casă”, chiar dacă şi şi-ar dori acest lucru. Filat va trebui să stea izolat de oameni o perioadă foarte lungă, un lucru foarte important pentru el acum ar fi ca cetăţenii să uite de el, a mai adăugat fostul premier.

„Nu mai este un factor electoral. Nu mai este unul care ar putea să aibă tracţiune. El a dezamăgit foarte multă lume. Foarte multă lume este supărată pe el pentru eşecul reformelor, guvernării, umilinţei pe care au suferit-o în contact cu el ca persoană. Masele populare asociază cu dânsul marile furturi, întărirea lui Vlad Plahotniuc. Până la urmă el încă rămâne să ne explice şi să poarte o răspundere directă pentru privatizarea BEM-ului şi dezastrele de la BEM, concesionarea aeroportului, prietenia şi întărirea lui Şor”, a explicat omul de afaceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe