Preţul imunităţii. Olguţa Vasilescu va trebui să renunţe la postul de primar

Ajunsă în Legislativ, unde a căpătat imunitate parlamentară, Olguţa Vasilescu va trebui să demisioneze din fruntea Primăriei Craiova.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Facebook)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat marţi, în prima zi a noului Parlament, că aleşii locali care au reuşit să câştige la alegerile din decembrie un mandat de senator sau deputat trebuie să renunţe la funcţiile de la nivel local. În această situaţie se regăseşte cunoscuta primăriţă a Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Pe de altă parte, Vasilescu, care, la momentul când şi-a anunţat candidatura la parlamentare, susţinea că nu va renunţa la mandatul de primar al municipiului Craiova şi că doreşte doar să atragă voturi pentru lista PSD declara că nu s-a hotărât încă dacă să renunţe la primărie sau nu.

"Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de Hotnews, la centrul de primire a deputaţilor nou aleşi.

Vasilescu a recunoscut că îşi doreşte să rămână primar.

În cazul în care Olguţa Vasilescu - trimisă în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani - va decide să renunţe la mandatul de primar, craiovenii se vor prezenta la urne pentru a-şi alege un nou edil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne