Preşedintele PPE, în campanie pentru Iohannis. Replică dură a lui Victor Ponta

Liderul grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Joseph Daul.
Liderul grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Joseph Daul. (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a făcut apel luni, în cadrul unui comunicat de presă, la partidele din România membre ale formaţiunii populare europene, respectiv PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD, să îl susţină în turul 2 al prezidenţialelor pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, relatează Mediafax.

"În primul rând, vreau să felicit toate partidele româneşti de centru-dreapta pentru rezultatul obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale, care au avut loc ieri. Ca urmare a celor întâmplate, îndemn toate partidele din România, membre PPE, să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru a câştiga alegerile de pe 16 noiembrie. Rezultatul obţinut ieri arată că Klaus Iohannis este un candidat foarte puternic şi competitiv, cu o bază solidă care-l va conduce spre succes la alegerile de peste două săptămâni. Îl felicit încă o dată şi îl asigur de tot sprijinul meu, încă de pe acum", a precizat Joseph Daul.

Şeful PPE a lăudat şi rezultatele obţinute de ceilalţi candidaţi ai PPE - Elena Udrea, Monica Macovei şi Kelemen Hunor - reafirmând, totodată, importanţa mobilizării alegătorilor de centru-dreapta atât în România, cât şi în străinătate pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis.

"Este crucial ca problemele ridicate de către candidaţii celorlalte partide membre PPE să fie abordate de către Klaus Iohannis în etapa finală a acestor alegeri. Valorile pentru care Klaus Iohannis şi partidele noastre membre s-au luptat în această campanie sunt comune pentru toţi membrii familiei noastre politice şi trebuie să avem grijă ca toate aceste valori să meargă mai departe. Partidele membre PPE din România: PDL, PNL, PMP, UDMR şi PNŢCD - partidele de centru-dreapta - trebuie să rămână unite dacă vrem să câştigăm pe 16 noiembrie", a mai precizat Joseph Daul.

Comunicatul preşedintelui PPE vine în contextul în care Elena Udrea şi Kelemen Hunor au anunţat că partidele pe care le reprezintă vor decide în zilele următoare ce poziţie vor adopta în turul doi al alegerilor.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, în cadrul unei videoconferinţe cu liderii PSD din teritoriu, că nu vrea "să primim din nou ordine din afara ţării, de la PPE şi de la indivizi care şi-au bătut joc de România în 2012".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne