Preşedintele Parlamentului European avertizează în privinţa “imploziei UE”

Martin Schulz a declarat că UE se află pe o pantă foarte alunecoasă, fără capăt. Majoritatea politicienilor tăcuţi ai UE au subestimat pericolul, a avertizat el, cerându-le acestora să îşi manifeste angajamentul.
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. (Captură Foto)

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a cerut marţi Uniunii Europene să nu subestimeze ameninţarea curentă la adresa blocului UE, format din 28 de membri.

Încrederea multor oameni în “toate instituţiile, fie naţionale sau europene” s-a diminuat, a declarat Schulz ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Schulz a susţinut că există riscul unei implozii a Uniunii Europene, parţial datorită mişcărilor făcute de eurosceptici în interiorul statelor membre.

“Dacă britanicii părăsesc UE vor fi cereri pentru alte referendumuri privind ieşirea [din blocul european]”, a precizat politicianul social-democrat german, făcând referire la viitorul referendumului din luna iunie, în care Marea Britanie va decide dacă va rămâne sau nu în Uniunea Europeană.

În timp ce a admis că euroscepticii rămân o minoritate, Schulz a declarat că majoritatea tăcută a politicienilor UE a fost cuprinsă de noţiunea că în cele din urmă totul va fi bine. Rezultatul negativ al referendumului olandez de săptămâna trecută privind Acordul de Asociere UE-Ucraina a arătat că aceasta este o concluzie care nu contează prea mult, a adăugat oficialul.

“Aproape niciunul dintre guverne nu se luptă cu adevărat să ajungă la inimile oamenilor”, a afirmat Schulz, cerându-le să contracareze “replicile uşoare” ale euroscepticilor cu un angajament clar faţă de blocul european.

În urma referendumului olandez, ministrul luxemburghez de Externe Jean Asselborn a avertizat, de asemenea, că ar putea avea loc noi referendumuri cu privire la chestiuni complexe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe