Preşedintele Moldovei salută semnarea Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. (Mihut Savu / The Epoch Times)

În ajunul semnării Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană, şeful statului Nicolae Timofti a felicitat cetăţenii Republicii Moldova cu acest eveniment.

Nicolae Timofti a declarat că Acordul de Asociere a fost până în prezent sensul activităţii sale în calitate de preşedinte. Oficialul a opinat că pentru Republica Moldova ”apropierea de UE înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii şi pensii mai mari, garanţia respectării drepturilor şi libertăţilor omului”.

”Sunt bucuros că ne-am menţinut pe acest traseu în ciuda obstacolele din exterior şi interior. În pofida unor restanţe pe care le avem în diverse domenii, a contat şi va conta în continuare unitatea tuturor cetăţenilor noştri. Vă felicit pentru că aţi crezut şi aţi muncit pentru ca evenimentul de pe 27 iunie să se producă”, a afirmat Timofti.

Şeful statului a spus că în urma implementării Acordului de Liber Schimb, care este o parte componentă a celui de Asociere, produsele moldoveneşti vor deveni mai competitive, producătorii vor avea acces la o piaţă imensă, vor fi făcute noi investiţii, iar mediul de afaceri va fi îmbunătăţit.

Preşedintele Timofti a accentuat că ”alegerea europeană a Republicii Moldova nu înseamnă ostilitate faţă de partenerii din CSI, inclusiv Federaţia Rusă”. ”Cred că aceste ţări cu care avem relaţii de cooperare vor avea doar de câştigat având alături o Moldova mai puternică şi mai prosperă”, a specificat Timofti.

El a conchis că de prestaţia ulterioară a Republicii Moldova va depinde realizarea următorului obiectiv de politică externă şi anume obţinerea unei perspective clare de aderare la UE.

Mâine, la Bruxelles urmează a fi semnat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care a fost parafat în toamna anului trecut la Vilnius.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe