Preşedintele Moldovei salută semnarea Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. (Mihut Savu / The Epoch Times)

În ajunul semnării Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană, şeful statului Nicolae Timofti a felicitat cetăţenii Republicii Moldova cu acest eveniment.

Nicolae Timofti a declarat că Acordul de Asociere a fost până în prezent sensul activităţii sale în calitate de preşedinte. Oficialul a opinat că pentru Republica Moldova ”apropierea de UE înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii şi pensii mai mari, garanţia respectării drepturilor şi libertăţilor omului”.

”Sunt bucuros că ne-am menţinut pe acest traseu în ciuda obstacolele din exterior şi interior. În pofida unor restanţe pe care le avem în diverse domenii, a contat şi va conta în continuare unitatea tuturor cetăţenilor noştri. Vă felicit pentru că aţi crezut şi aţi muncit pentru ca evenimentul de pe 27 iunie să se producă”, a afirmat Timofti.

Şeful statului a spus că în urma implementării Acordului de Liber Schimb, care este o parte componentă a celui de Asociere, produsele moldoveneşti vor deveni mai competitive, producătorii vor avea acces la o piaţă imensă, vor fi făcute noi investiţii, iar mediul de afaceri va fi îmbunătăţit.

Preşedintele Timofti a accentuat că ”alegerea europeană a Republicii Moldova nu înseamnă ostilitate faţă de partenerii din CSI, inclusiv Federaţia Rusă”. ”Cred că aceste ţări cu care avem relaţii de cooperare vor avea doar de câştigat având alături o Moldova mai puternică şi mai prosperă”, a specificat Timofti.

El a conchis că de prestaţia ulterioară a Republicii Moldova va depinde realizarea următorului obiectiv de politică externă şi anume obţinerea unei perspective clare de aderare la UE.

Mâine, la Bruxelles urmează a fi semnat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care a fost parafat în toamna anului trecut la Vilnius.