Liliana Palihovici: Semnarea Acordului de Asociere cu UE este cel mai important eveniment de la obţinerea independenţei Moldovei

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, aflată la Strasbourg, în fruntea delegaţiei moldoveneşti la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a avut o întrevedere cu Anne Brasseur, preşedintele APCE, transmite Moldpres.

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur, a menţionat în debutul întâlnirii sale cu vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, că a ţinut neapărat să aibă această întrevedere din două motive-cheie: apropiata semnare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi vizita pe care o va efectua la Chişinău în perioada 9-11 iulie 2014.

„Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este unul dintre evenimentele cele mai importante de la obţinerea independenţei Republicii Moldova”, a afirmat Liliana Palihovici în discuţia sa cu Anne Brasseur, solicitând tuturor ţărilor membre UE susţinere prin ratificarea acestui acord de către parlamentele naţionale.

„În acelaşi timp, pentru Republica Moldova este foarte importantă păstrarea unor relaţii bune cu Federaţia Rusă, Ucraina şi alte ţări din spaţiul CSI, iar condiţia principală pentru aceste relaţii este respectul reciproc”, a menţionat vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău.

În dialogul său cu Liliana Palihovici, preşedintele APCE şi-a manifestat interesul pentru apropiata sa vizită în Republica Moldova într-o perioadă atât de importantă.

Delegaţia moldovenească participă la cea de-a treia sesiune plenară a APCE care se desfăşoară, între 23 şi 27 iunie, la Strasbourg, unde vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a prezentat, în calitate de raportor şi membru al Comisiei Regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale, în faţa delegaţiilor naţionale din cele 47 de ţări membre ale Consiliului Europei, raportul de evaluare a implementării reformei Adunării Parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe