Premierul Ponta îl fentează pe Băsescu cu un program de acţiuni

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Ponta a anunţat joi că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un program de acţiuni - nu un program de guvernare - inspirat aproape integral din programul de guvernare din 2012.

"Noul guvern, aşa cum am decis aseară, astăzi avem finalizat documentul, în baza art 114 din Constituţie, îşi va angaja răspunderea pentru un program. Nu program de guvernare. Aşa spune Constituţia, aşa facem. Este un program de acţiuni pentru care cerem sprijinul în perioada următoare. Cuprinde principalele acţiuni în perioada următoare, nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare din 2012. Sunt lucruri care s-au realizat şi nu are rost să le mai propunem încă o dată, sunt şi lucruri noi care trebuie asumate şi trebuie aprobate de Parlament."

Programul a fost aprobat miercuri seara, în prima şedinţă de Guvern, ce a avut loc după investirea miniştrilor la Cotroceni. Conform premierului, programul pe care Guvernul îl va transmite Parlamentului este în proporţie de 98-99% programul pe care Parlamentul l-a aprobat deja, fiind însă bine să fie actualizat la zi după schimbările de compoziţie politică din Executiv, conform Mediafax.

Reamintim că Preşedintele Băsescu a refuzat să valideze marţi miniştrii care obţinuseră încrederea Parlamentului, reclamând tocmai faptul că Ponta se ascunde în spatele programului de guvernare USL din 2012, în timp ce alianţa nu mai există, iar în Guvern a intrat UDMR. Băsescu i-a cerut lui Ponta să-şi asume răspunderea pentru un program de guvernare care să reflecte negocierile lui Ponta cu UDMR-ul, inclusiv obligaţiile cu privire la steagul secuiesc şi la Universitatea din Târgu Mureş.

Miercuri, şeful statului declara că a ajuns la un acord cu premierul, astfel încât va valida miniştrii iar Ponta, la rândul său, îşi va asuma răspunderea pe un nou program:

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne