Ponta susţine că „armistiţiul” cu Băsescu a fost dictat de nevoia de stabilitate în contextul Ucrainei

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta susţine că a încheiat doar un "armistiţiu" cu preşedintele Traian Băsescu invocând necesitatea acestuia în contextul în care este nevoie de stabilitate în ţară având în vedere situaţia din Ucraina, adăugând că se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să apară şi alte conflicte cu şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe la Palatul Cotroceni, că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta în care a convenit că acesta îşi va asuma răspunderea pe programul de guvernare, iar preşedintele va valida miniştrii Cabinetului Ponta 3.

Premierul le-a transmis noilor miniştri, în cadrul şedinţei de guvern, că armistiţiul dintre Guvern şi şeful statului a fost dictat de realitatea regională, dar a adăugat că este convins că nu va fi "pace" până în decembrie.

"Am văzut un val de optimism că e pace între Guvern şi preşedinte. Eu nu-mi fac asemenea iluzii şi n-aş vrea să iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi pace până în decembrie, când vom avea un preşedinte care va înţelege să fie preşedinte-arbitru şi nu preşedinte-jucător. Aseară, a fost doar un armistiţiu impus de două lucruri: de votul Parlamentului de marţi - şi mulţumesc încă o dată tuturor parlamentarilor de la toate grupurile politice care ne-au sprijinit - şi de realitatea regională şi europeană", a precizat Ponta, invocând faptul că UE şi partenerii transatlantici au nevoie de o ţară stabilă "în momente foarte dificile şi foarte apropiate de graniţele noastre".

Totodată, premierul Ponta a anunţat că programul de guvernare al noului guvern a fost actualizat, subliniind că este inspirat aproape integral din programul din 2012.

"Noul Guvern, în baza articolului 114 din Constituţia României, îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare, ci un program. Aşa spune Constituţia, aşa facem! Este un program care va cuprinde principalele acţiuni şi principalele direcţii de acţiune ale Guvernului în perioada următoare. Evident că nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare aprobat în 2012, dar sunt lucruri care s-au realizat deja şi nu are rost să ni le mai propunem încă o dată şi sunt şi lucruri noi care au apărut într-un an şi jumătate şi, evident că acestea trebuie să fie asumate de Guvern şi aprobate de către Parlament", a declarat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne