Preşedintele Cehiei: ”Integrarea musulmanilor este practic imposibilă”

Preşedintele ceh Milos Zeman a declarat duminică într-un interviu televizat că ”experienţele ţărilor vest-europene, unde există ghetto-uri, arată că integrarea comunităţii musulmane este practic imposibilă”.
Preşedintele Cehiei, Milos Zeman.
Preşedintele Cehiei, Milos Zeman. (MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)

Şeful statului ceh consideră episodul agresiunilor sexuale din Koln, la care au fost supuse zeci de femei în noaptea de Revelion, ca un exemplu grăitor în acest sens. În opinia sa, refugiaţii musulmani care vin în Europa vor să trăiască după şaria (legea islamică), şi nu după legile statelor europene.

”Lăsaţi-i să-şi trăiască culturile lor în ţările lor şi nu să le aducă în Europa, pentru că altfel lucrurile se vor sfârşi ca în Koln”, a afirmat Zeman, citat de cotidianul ”Die Welt”. El a adăugat că integrarea imigranţilor nu este posibilă decât dacă există asemănări culturale şi a dat ca exemplu pe vietnamezii şi ucrainenii care au reuşit să se integreze în societatea cehă.

Invazia planificată

Reamintim că preşedintele Cehiei s-a pronunţat în repetate rânduri împotriva primirii refugiaţilor în Europa. El a susţinut în urmă cu două săptămâni că ”invazia lor” ar fi organizată de Frăţia Musulmană din Egipt şi a avertizat că există riscul ca jihadişti periculoşi să se ascundă printre refugiaţi pentru a ajunge în Europa.

Cehia, alături de Ungaria, România şi Slovacia, s-a opus sistemului de cote obligatorii de refugiaţi. Mai mult, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut preşedintele Milos Zeman a participat la un miting organizat la Praga de Blocul împotriva Islamului, care a coincis cu cea de-a 26-a aniversare a Revoluţiei de Catifea care a răsturnat conducerea comunistă.

Recomandăm şi: Modelul Orban - reacţia Europei de Est la năvala musulmană

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe