Localitate germană interzice accesul imigranţilor la piscina municipală

O localitate germană de lângă oraşele Koln şi Bonn a interzis accesul refugiaţilor de sex masculin la piscina municipală după s-au înregistrat plângeri privind hărţuiri sexuale ale femeilor. Tensiunile sunt ridicate în Germania cu privire la problema imigraţiei şi a drepturilor femeilor.
Poliţia germană
Poliţia germană (Captură foto)

O suburbie a oraşului german Bonn a interzis refugiaţilor adulţi de sex masculin să viziteze piscina publică locală, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al oraşului.

După ce mai multe femei care foloseau piscina municipală din Bornheim au început să se plângă că sunt hărţuite sexual, a adăugat purtătorul de cuvânt, a devenit clar faptul că trebuie luate măsuri imediate pentru a proteja drepturile femeilor.

Iniţial, bărbaţii, care locuiesc într-un adăpost din Bornheim pe perioada în care aşteaptă rezultatele procesării cererilor lor pentru azil, au avut voie să folosească piscina, ca parte a unui mic pachet de beneficii. La scurt timp, totuşi, femeile au început să se plângă managerului, susţinând că este inacceptabil comportamentul bărbaţilor.

În timp ce niciunul dintre incidente nu a trecut de pragul legalităţii, oraşul a anunţat că este foarte important ca bărbaţilor imigranţi să li se clarifice faptul că în Germania drepturile femeilor sunt sacre, arată Deutsche Welle.

După ce zeci de femei au raportat că au fost jefuite sau hărţuite sexual în Koln în Ajunul Anului Nou de către bărbaţi care păreau să fie de origine nord-africană sau siriană, Germania a fost cuprinsă de un val de tensiune atât cu privire la numărul tot mai mare de refugiaţi ce sosesc în ţară cât şi în privinţa comportamentului deplasat al unora dintre aceştia.

În plus, atacurile împotriva femeilor au trimis unde de şoc pe cuprinsul unei ţări care de regulă are mare încredere în instituţiile sale publice.

Scandalul a avut un efect direct atât asupra şefului poliţiei din Koln, care a fost nevoit să demisioneze, cât şi asupra guvernului regional din statul Renania de Nord-Westfalia sau asupra cancelarului german Angela Merkel şi a politicii sale cu uşile deschise pentru refugiaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe