Premierul Ponta, prins cu minciuna în declaraţiile de avere

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta susţine că cele două apartamente de lux pe care le-ar fi dobândit, potrivit procurorilor DNA, cu banii obţinuţi de la "Şova şi Asociaţii" au fost cumpărate încă din 2006, înainte de colaborarea lui cu casa de avocatură a colegului său din PSD. Propriile declaraţii de avere spun însă cu totul altceva.

"Acuzaţia de spălare de bani: banii erau primiţi legal şi i-am folosit doar prin banca şi cu documente fiscale. Am cumpărat două apartamente de două camere în 2006, în valoare totală de 900 mii lei (De la firma lui Şova am primit în 2007 — 50 mii şi, în 2008, 130 mii lei)!", a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Victor Ponta.

În 2007, deşi a depus patru declaraţii de avere (1234), premierul Ponta nu a menţionat nimic despre cele două apartamente de lux din Bucureşti.

Cele două apartamente la care face referire şeful PSD apar în declaraţiile sale de avere abia în anul 2008. Primul apare în declaraţia de avere din 12.06.2008 şi a doua în declaraţia de avere din 14.10.2008. Astfel, declaraţiile sale de avere vin mână în mână cu acuzaţiile procurorilor DNA.

Există desigur şi posibilitatea ca cele două apartamente de lux să fi fost într-adevăr achiziţionate în 2006 şi premierul să fi scris în declaraţiile de avere că le-a cumpărat de-abia în 2008.

Recomandăm şi Prisăcariu: Afacerea Turceni–Rovinari, concepută şi orchestrată de Ponta. Şova a fost doar cărăuş de bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne