Premierul britanic Boris Johnson găsit infectat cu virus Wuhan. Intră în carantină

Boris Johnson
Boris Johnson (Oli Scarff/Getty)

Primul ministru britanic Boris Johnson are rezultat negativ la testele efectuate pentru virusul Wuhan şi s-a autoizolat la reşedinţa Downing Street.

Johnson a spus că va conduce în continuare echipa care coordonează răspunsul guvernului britanic la epidemia care a lovit Marea Britanie.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a prezentat simptome uşoare joi, la o zi după ce a susţinut şedinţa săptămânală de întrebări şi răspunsuri a premierului în Camera Comunelor. Johnson a primit rezultatul pozitiv al testului în jurul nopţii.

„Am făcut un test. A ieşit pozitiv", a declarat Johnson, vineri, într-o declaraţie video difuzată pe Twitter. „Am dezvoltat simptome uşoare ale coronavirusului. Asta înseamnă temperatură şi o tuse persistentă".

„Aşa că lucrez de acasă. Mă autoizolez”, a spus Johnson. "Fără îndoială că datorită tehnologiei moderne pot continua să comunic cu toată echipa mea de vârf în lupta naţională împotriva coronavirusului."

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat vineri că a iest şi el pozitiv la teste şi că se autoizolează acasă având simptome uşoare.

Johnson este primul lider al unei puteri majore care a anunţat că are rezultat pozitiv al testului pentru virusul Wuhan. Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a intrat în izolare la începutul acestei luni, după ce soţia sa a făcut un test cu rezultat pozitiv.

Preşedintele american Donald Trump şi cancelarul german Angela Merkel au fost testaţi şi ei, dar până în prezent au avut rezultate negative.

Johnson a prezidat o întâlnire guvernamentală legată de pandemia de virus Wuhan vineri dimineaţă, prin teleconferinţă.

Nu este clar cât de mulţi angajaţi şi miniştri din Downing Street ar trebui să se izoleze, având în vedere că mulţi au avut contact cu Johnson în ultimele zile şi săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe