Medicii ruşi avertizează cu privire la răspândirea explozivă a virusului Wuhan

Vladimir Putin (Getty Images)
A.P.
26.03.2020

Medicii ruşi se pregătesc pentru o escaladare „explozivă” a epidemiei de virus Wuhan din întreaga ţară, deoarece numărul cazurilor de îmbolnăvire din Rusia a început să crească exponenţial, a declarat miercuri cel mai mare specialist în boli infecţioase din Moscova.

Începând de joi, Rusia a confirmat 840 de cazuri de coronavirus şi trei decese. Miercuri şi joi au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de îmbolnăviri, după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, l-a avertizat pe preşedintele Vladimir Putin că numărul real de cazuri este mult mai mare decât sugerează statisticile oficiale.

Nikolai Malişev, specialistul principal în boli infecţioase al Ministerului rus al Sănătăţii, a avertizat că o „dezvoltare explozivă asemenea unei reacţii nucleare” nu este improbabilă, sugerând că „un număr imens de oameni vor fi infectaţi”.

"La început, am observat o creştere liniară a numărului pacienţilor. Însă acum este exponenţială. În ultima zi, rata infecţiei s-a triplat aproape" a afirmat Malişev, într-un interviu televizat.

Malişev a mai spus ca noi spitale şi paturi sunt în curs de amenajare în toată Rusia pentru a acomoda potenţialul flux de cazuri noi.

Începând cu 27 martie, Rusia va suspenda toate zborurile regulate şi charter către alte ţări, în efortul de a încetini răspândirea infecţiei în interiorul ţării. Moscova va închide toate restaurantele, cafenelele, magazinele neesenţiale şi parcurile timp de o săptămână începând de sâmbătă.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că săptămâna viitoare va fi anunţată sărbătoare naţională pentru a încuraja oamenii să rămână acasă, o măsură pe care observatorii au etichetat-o ca ineficientă pentru diminuarea răspândirii pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor