Virusul Wuhan - Italia nu a atins vârful epidemiei - susţine seful agenţiei de sănătate

Coronavirusul din Wuhan sperie Coreea de Sud printr-o creştere exponenţială
Coronavirusul din Wuhan sperie Coreea de Sud printr-o creştere exponenţială (Anadolu Agency via Getty Images)

Epidemia de virus Wuhan din Italia nu a atins apogeul, a declarat vineri şeful institutului naţional de sănătate al ţării, la o zi după ce, joi, Italia a declarat peste 6.150 de cazuri noi şi 712 de noi decese survenite din cauza infecţiei cu virusul.

„Nu am atins apogeul şi nu am trecut de vârf”, a declarat şeful Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, Brusaferro a declarat că există „semne de încetinire” a numărului de persoane infectate zilnic, ceea ce sugerează că vârful poate să nu fie departe, după care numărul de cazuri noi se va micşora vizibil.

„Când începe panta ascendentă - cât de abruptă va fi depinde de comportamentul nostru”, a spus Brusaferro, referindu-se la gradul de stricteţe cu care italienii înţeleg să respecte restricţiile de circulaţie impuse de carantina decretată de guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe