Salvini acuză că, prin ascunderea virusului Wuhan, China a comis "crime împotriva umanităţii"

Fostul ministru italian Matteo Salvini a acuzat regimul comunist chinez că a ascuns răspândirea virusului şi i-a cerut să nu încerce acum să pozeze în salvator ai lumii.
Matteo Salvini
Matteo Salvini (Twitter)

Partidul italian Lega nu i-a primit pe chinezi cu braţele deschise în lupta lor împotriva virusului Wuhan. Fostul ministru de Interne Matteo Salvini a acuzat guvernul lui Xi Jinping şi i-a rugat să nu încerce să devină „salvatori”, atunci când au fost, de fapt, „vinovaţi” de infectarea lumii întregi.

„Dacă guvernul chinez a ştiut [ce se întâmplă], nu a denunţat şi nu a protejat, a comis o crimă împotriva umanităţii şi nu se pot prezenta ca salvatori cei care au infectat lumea”, a spus liderul Lega într-o alocuţiune ţinută în Senatul italian joi, 26 martie.

(screenshot tramite foto Twitter)

Protestul său a continuat atât pe pagina sa de Twitter cât şi într-o transmisiune TV realizată de televiziunea italiană La 7, condusă de Corrado Formigli.

„În China nu au spus adevărul, trei săptămâni de întârziere în comunicarea epidemiei la OMS. Şi acum, unii îi vor drept 'Salvatori ai patriei'. Mai întâi infectează lumea, apoi riscăm să o cumpere. #PiazzaPulita”.

(screenshot tramite foto Twitter)

Şi continuă:

„Atenţie şi la acele companii chineze care probabil că acum vor veni să facă shopping de companii italiene. Este nevoie să susţinem antreprenorii. Să nu cumva să se întâmple ca cei care au pornit epidemia să beneficieze acum la nivel economic.”

(screenshot tramite foto Twitter)

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a raportat, joi, cel mai mare salt al numărului cazurilor noi de îmbolnăvire cu virusul Partidului Comunist Chinez, din ultimele cinci zile. Ştirea a mai dat o lovitură speranţelor că, în sfârşit, epidemia ar putea să fi atins un maxim în „epicentrul” focarului din Europa.

Cele 6.153 de cazuri noi confirmate reprezintă o rată de creştere de 8,3% în comparaţie cu ziua precedentă. Decesele cauzate de îmbolnăvirea cu virusul Wuhan au înregistrat o uşoară scădere în ultimele 24 de ore, totalizând 662, comparativ cu 683 în ziua precedentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe