Preferinţele alegătorilor din R.Moldova sunt constante,arată un sondaj

Structura politică a Parlamentului Republicii Moldova nu ar suferi schimbări esenţiale, în cazul în care ar avea loc alegeri legislative, arată Barometrul de Opinie Publică prezentat marţi la Chişinău.
Chişinău (wikipedia.org)
Epoch Times România
15.05.2012

Structura politică a Parlamentului Republicii Moldova nu ar suferi schimbări esenţiale, în cazul în care ar avea loc alegeri legislative, arată Barometrul de Opinie Publică prezentat marţi la Chişinău.

Pentru Partidul Comuniştilor ar vota 39% dintre repondenţii care au prezentat o opţiune politică, în creştere cu 2% faţă de sondajul anterior.

PLDM – ar acumula 26% din voturi, urmat de liberali cu 18% şi Partidul Democrat – 12%.

Potrivit aceluiaşi sondaj, de cea mai mare încredere se bucură primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă – 45%, urmat de premierul Vlad Filat şi preşedintele parlamentului Marian Lupu.

În cazul unui referendum pentru integrarea Republicii Modova în UE, 52% ar vota pentru, în timp ce 30% împotrivă, acesta fiind cel mai ridicat nivel de euroscepticism din anul 2002. În acelaşi timp, numărul celor care ar prefera Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan decât Uniunea Europeană este mai mare, iar aproximativ 28% din respondenţi ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la ambele structuri.

Studiul a fost realizat la cererea Institutului de Politici Publice, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros Moldova, în perioada 10 aprilie-10 mai, pe un eşantion de 1.055 de persoane, eroarea maximă de eşantionare fiind de 3%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor