Predoiu: Vizita lui Ponta la Baku, o adevărată cerşeală diplomatică în scop de protecţie personală

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Participarea lui Victor Ponta la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, unde a fost fotografiat în spatele preşedintelui rus Vladimir Putin, este o nouă probă de iresponsabilitate, de lipsă de maturitate politică şi diplomatică şi nu în ultimul rând o aroganţă a premierului, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Această deplasare, în condiţiile în care toţii liderii europeni au refuzat participarea la eveniment, ridică mari semne de întrebare cu privire la planurile ascunse ale premierului Ponta în ceea ce priveşte politica externă. Ne dorim să îi amintim premierului că nu este titularul şi depozitarul politcii externe.

Politica externă a României este condusă de preşedinte şi îi cerem premierului să consulte preşedintele ori de câte ori mai are iniţiative diplomatice, cu atât mai mult cu cât iniţiativele sale diplomatice din ultimul timp pun sub semn de întrebare orientarea politicii externe la nivelul Guvernului", a precizat Cătălin Predoiu.

Această vizită "organizată în răspărul politicii externe româneşti" este, în opinia liderului liberal, "o nouă probă de iresponsabilitate, de lipsă de maturitate politică şi diplomatică a premierului şi nu în ultimul rând o aroganţă a premierului în linia celor cu care ne-am obişnuit."

"Este vorba despre o adevărată cerşeală diplomatică în scop de protecţie personală. Domnul Ponta nu va reuşi în acest demers să obţină protecţie din partea unuia sau altuia dintre liderii estici, în schimb ceea ce poate reuşi este să ştirbească credibilitatea politcii extrne a ţării noastre. Îi cerem să oprească aceste demersuri", a concluzionat fostul ministru al Justiţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne