Predoiu îi dă replica "tehnocratului de Stambul" Victor Ponta

La scurt timp după ce premierul Victor Ponta a adresat 10 întrebări la care, susţine el, toate partidele parlamentare au datoria să răspundă în contextul dezbaterilor asupra noului Cod Fiscal, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu îi dă replica "tehnocratului de Stambul".
Catalin Predoiu (Eugen horoiu)
Andrei Pricopie
24.08.2015

La scurt timp după ce premierul Victor Ponta a adresat 10 întrebări la care, susţine el, toate partidele parlamentare au datoria să răspundă în contextul dezbaterilor asupra noului Cod Fiscal, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu îi dă replica "tehnocratului de Stambul".

Liberalul, care aspiră la funcţia de şef al Executivului de ceva vreme, a venit cu o serie de contra-întrebări şi răspunsuri pentru cele zece întrebări ale primului ministru:

1. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat prin omisiune Banca Naţională cu privire la lista pachetului de relaxare fiscală (vezi interviu M. Isărescu din Revista 22)?

2. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat Comisia Europeană cu privire la eşecul reformelor şi programul lor "deraiat" (vezi declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis)?

3. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat Parlamentul cu privire la încadrarea deficitului pe anii următori în deficitul bugetar MTO asumat inclusiv prin votul tău, pe vremea când îţi mai asumai un vot în Parlament, în 2012?

4. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu "tăierile" şi creşterea locurilor de muncă, când tu ai stat în 2009 la masa deciziilor Coaliţiei PSD – PDL, împreună cu Boc şi Băsescu atunci când s-a decis Acordul cu FMI, iar când ai devenit prim ministru ai promis un milion de locuri de muncă pe care le-ai prefăcut în sute de mii de falimente ale IMM-urilor?

5. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când spui că ai nevoie de un deficit mai mare ca să faci creştere economică, în condiţiile în care chiar în acest moment tu te lauzi (cu munca altora) pentru că faci şi creştere şi excedent bugetar, fără să mai spui că s-a produs creştere prin costuri de finanţare mici, datorate stabilităţii bugetare pe care vrei s-o distrugi acum, fară să mai spui că excedentul bugetar l-ai făcut pe seama tăierii investiţiilor?

6. Chiar crezi că te ia cineva în serios când vrei să compari situaţia noastră cu Spania şi Franţa în materie de capacitate de redresare a unui deficit excesiv? Crezi că în Spania managerii companiilor de stat se numesc şi ţin în funcţie cum l-ai ţinut tu pe Ciurel? Crezi că în Franţa contractele publice se iau şi se dau cum le dai tu şi le ia prietenul Ghiţă?

7. Chiar crezi că te ia cineva în serios cu privire la performanţa unui excedent bugetar obţinut pe seama tăierii investiţiilor? Nu ştii să vorbeşti decât de tăierile de salarii din 2010, operate din cauza de forţă majoră, dar de tăierile de investiţii şi locuri de muncă pe care le-ai operat tu din cauză de prostie economică majoră nu sufli un cuvânt.

8. Chiar crezi că te ia cineva în serios când dai exemplu ţinta de deficit din 2014, atunci când tu te pregăteşti să o arunci în aer pe cea din 2016 şi 2017 prin amăgirea poporului cu promisiuni pe care nu le poţi onora, doar ca să creezi probleme viitoarelor guverne care nu te vor mai include nici pe lista portarilor de la guvern, indiferent ce partide le formează?

9. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când ai tupeul să vorbeşti de relaţia cu FMI, când ai distrus-o personal alături de fostul tău ministru Vâlcov prin aroganţă, lipsă de tact diplomatic şi pe alocuri dezinformare? Noroc că a mai dres puţin busuiocul Teodorovici, punându-şi cenuşă în cap pe la Washington pentru ce-ai făcut tu şi Vâlcov.

10. Chiar crezi că te ia cineva în serios când ne dai lecţii de moralitate politică vorbind de crize şi scandaluri politice pe care le-ai provocat prin dezinformarea şi inconsecvenţa ta economică (33 de taxe în plus, urmate de relaxare fiscală nebugetată, excedent bugetar prin tăieri de investiţii, urmat de deficit bugetar excesiv programat prin scăderi de taxe)?

11. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când vorbeşti de investiţii şi locuri de muncă, când tu n-ai construit un km de autostradă pe contractele semnate de tine, ai pus pe butuci Oltenia şi Hunedoara, ai tergiversat şi aproape blocat Cernavodă şi ai pus în faliment antreprenorii români?

12. Chiar crezi că te ia cineva în serios când te autonumeşti "tehnocrat", când toată viaţa ta, chiar şi în parchet, n-ai făcut decât politică pe lângă pulpana unor politicieni care te-au depăşit şi prin cultură (Năstase) şi prin forţă politică (Dragnea, Boc, Băsescu)?

"În fine, chiar nu înţelegi că s-a săturat toată lumea de tine, inclusiv propriul partid, din cauza felului în care te-ai comportat până de curând cu toată lumea, inclusiv cu poporul tău? Chiar nu înţelegi că e prea târziu pentru tine pentru că ţi-ai bătut joc de toate cărţile pe care ţi le-au pus în mână prietenii şi patronii văzuţi şi nevăzuţi, pentru că ai călcat alături de pârtia pe care ţi-au deschis-o larg când au mizat pe tine? E prea târziu, dragă Victor, să faci pe tehnocratul şi pe seriosul… Ai avut timp să fii serios şi corect. L-ai risipit. Timpul tău a expirat, indiferent dacă îţi termini sau nu mandatul la termen. Ai pierdut", a concluzionat Cătălin Predoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor