Predoiu, despre corupţia transpartinică: Partidele nu trebuie să fie o frână în calea Justiţiei, manipulând Parlamentul

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Anchetele DNA şi verdictele din ultimii ani pronunţate de Justiţie au arătat care este cauza principală a sărăciei din România - corupţia politică transpartinică, susţine, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu. În viziunea sa interesele de partid nu pot fi puse deasupra intereselor de stat, acestea trebuie să fie un motor al progresului şi nu o frână în calea Justiţiei, manipulând Parlamentul.

"Reformele din Justiţie, curajul şi profesionalismul magistraţilor, apartenenţa României la UE şi NATO au făcut posibile breşele pe care DNA şi Justiţia în general le-au făcut în sistemul de corupţie transpartinică ce a delapidat sistematic bugetul de stat al ţării şi a parazitat economia de piaţă liberă. Sistemul de corupţie din România se va dizolva în lunile care urmează", a precizat Cătălin Predoiu.

Pentru cetăţenii României, "autostrada corupţiei" a însemnat o "autostradă a sărăciei", a explicat fostul ministru al Justiţiei, adăugând că cetăţenii României sprijină eforturile magistraţilor de a construi o "autostradă a Justiţiei", care va însemna o "autostradă a bunăstării".

În acest context, Predoiu consideră esenţială politica Parlamentului României faţă de anchetele desfăşurate de Parchet asupra parlamentarilor, astfel încât justiţia să nu fie blocată de parlament.

"Cer Parlamentului să avizeze pozitiv, de urgenţă, toate cererile procurorilor privind anchetele asupra parlamentarilor. Cer Parlamentului să pună de îndată în aplicare deciziile Justiţiei şi cererile Agenţiei Naţionale de Integritate. Cer membrilor Parlamentului care sunt anchetaţi să îşi dea demisia şi să se pună la dispoziţia procurorilor şi a Justiţiei", a subliniat Predoiu.

Amintim că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se plângea recent că toate solicitările adresate de DNA în acest an Parlamentului pentru obţinerea avizelor de arestare preventivă în dosare care au vizat parlamentari au fost respinse, indiferent de partidul din care făcea parte persoana cercetată.

Popescu Florin Aurelian (PMP, fost PDL), Isailă Marius Ovidiu (PSD, fost PDL), Chiţoiu Daniel (PLR fost PNL), Cosma Vlad Alexandru (PSD), Vosganian Varujan (PNL), Stan Ion (PSD), Victor Paul Dobre (PNL), Borbely Laszlo (UDMR) sunt politicienii care în ultimii 2 ani au scăpat de urmărire penală sau de arestare preventivă pentru că Parlamentul României a decis să îi protejeze pe aceşti politicieni suspectaţi de corupţie.

România are obligaţii pe care şi le-a asumat odată cu intrarea în UE, exprimate în Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie iar în rapoartele MCV se arată clar faptul că printre aceste obligaţii este şi aceea de a sprijini Justiţia în anchetele asupra parlamentarilor.

Predoiu a subliniat că Parlamentul trebuie să dea curs obligaţiilor asumate de România odată cu intrarea în UE şi are obligaţia să respecte interesele naţionale ale României.

"Parlamentul trebuie să ia exemplul Consiliului Suprem al Magistraturii care a avizat pozitiv toate cererile procurorilor privind magistraţii suspectaţi de fapte penale de corupţie. CSM a arătat că înţelege care sunt interesele cetăţenilor şi ale României. Parlamentul trebuie să procedeze în acelaşi fel.

Interesele de partid nu pot fi puse deasupra intereselor de stat ale României. Partidele politice nu reprezintă un scop în sine, ci trebuie să fie instituţii care servesc democraţia, cetăţenii şi interesele României. Principiul conform căruia partidul politic este un scop în sine este unul bolşevic. Acest principiu trebuie eliminat din practica politică românească. Partidele politice trebuie să fie un motor al progresului şi nu o frână în calea Justiţiei, manipulând Parlamentul", a explicat Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne