Preda: A crezut oare cineva normal constituit că Olguţa Vasilescu a scris o teză de doctorat despre Pareto?

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda îi ironizează pe cei care au crezut că lucrarea de licenţă a primarului pesedist al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ar putea fi autentică având în vedere subiectul ales.

"A crezut oare cineva normal constituit că Olguţa Vasilescu a scris o teză de doctorat despre Pareto (ideologul lui Mussolini - n.r.)? M-aş bucura să cunosc un asemenea naiv. Dincolo de responsabilitatea "autoarei", ar trebui pusă şi problema răspunderii profesorului care i-a îndrumat teza, ca şi a membrilor juriului care au făcut referate de acceptare a susţinerii", a declarat Cristian Preda.

"Ca să merite acest nume, o teză trebuie să fie acceptată, ca o contribuţie originală, de către cunoscători ai domeniului. Doctorandul care fură e prins de un profesor competent care îşi face datoria", a adăugat europarlamentarul.

În urma analizării lucrării "Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne" elaborată în 2007 de Lia Olguţa Vasilescu sub conducerea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a publicat un raport de expertiză din care reiese că primarul Craiovei "a preluat identic sau aproape identic formulări din lucrări care nu îi aparţin", fără ca aceasta să indice că nu îi aparţin, precum şi numeroase citate fără localizarea sursei.