Prea bolnav să lucreze în Poliţie, tânăr pensionar MAI se simte apt pentru Parlament. Pe listele PSD

Dumitru Coarnă (Facebook)
Loredana Diacu
29.11.2020

Dumitru Coarnă, cunoscut opiniei publice ca lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, candidează din partea PSD la Parlament. Se ridică însă o problemă, semnalează jurnalistul Raul Giuglea, care l-a intervievat recent pe sindicalist. Şi anume, sindicalistul Coarnă s-a pensionat din Poliţie pe caz de boală. Aşadar, a fost prea bolnav pentru a munci în Poliţie însă acum, când vine vorba de Parlament, are capacitate de muncă.

Mai mult, când a fost întrebat despre pensionarea sa, Coarnă ar fi încercat să mintă că s-a pensionat cu gradul 3 de invaliditate, nu cu gradul 2. Documentele însă îl contrazic.

Redăm postarea făcută de Giuglea pe blogul său:

"Azi am avut, la 100% Tu Decizi de la Realitatea, un… să-i spunem dialog… cu nababul sindicalist Dumitru Coarnă care s-a pensionat pe caz de boală la 45 de ani. Azi câştigă 20.000 de lei lunar din pensie şi mai multe salarii.

Acum e candidat PSD la Călăraşi. Pe primul loc, deci o să-l vedem în Parlament. Politician era de mult. Chiar şi când fraierii de poliţişti îi plăteau leafa babană din salariile lor de agenţi şi ofiţeri îngheţaţi de frig, udaţi de ploaie, înjuraţi şi ameninţaţi de hoţi.

Coarnă a minţit cu neruşinare în emisiune şi, ca orice politician retrograd, a început să facă scandal în loc să aducă argumente. Şi vă explic ce n-am apucat să spun în emisiune din cauza gălăgiei pe care o făcea. Nu pot să ţip cât ţipă unul care toată viaţa a fost cu vuvuzeaua pe temiriunde ca apoi să-şi asigure un loc în politică. N-am exerciţiul ţipatului.

Minciuna 1: că s-a pensionat cu gradul 3 de invaliditate, nu cu gradul 2. Dacă ar fi fost aşa nu s-ar fi pensionat, conform legii ci ar fi muncit în continuare cu program mai scurt. Potrivit unui răspuns (îl postez mai jos) al Casei Sectoriale de pensii a MAI, el s-a pensionat cu gradul 2 de invaliditate. Asta înseamnă că nu mai avea voie să muncească. Nicăieri. Nici la sindicat şi nici în altă parte. Sau când eşti bolnav? Când încasezi salariu de 2.800 de lei, cât lua un şef de post atunci, însă în faţa unui salariu de 15.000 de lei pe lună de la fraierii care prind hoţii şi cotizează nu mai eşti bolnav. Nu zic că omul n-ar avea probleme de sănătate. Dumnezeu să mă ierte. Dar ai bolile numai când e să munceşti pe bune şi în rest cum e?

Minciuna 2: Nu avea legătură cu afacerea Sălii de sport Olimpia. Păi Coarnă era atunci juristul SNPPC şi un personaj destul de vocal în sindicat. L-aţi auzit să mârâie ceva ca nu e în regulă afacerea?

Minciuna 3. Avea voie să fie şef de sindicat. Pe lângă faptul că nu avea voie să muncească niciunde (am explicat) până când se pronunţa o comisie să-l redeclare apt, el nu putea fi şef la un sindicat al poliţiştilor din moment ce nu era poliţist. Fix statutul propriului sindicat interzicea asta.

Pentru că am deschis cutia Pandorei, despre afacerile lui Coarnă cu lumea interlopă din Călăraşi voi reveni curând. Vă dau doar un indiciu: SC Ildu SRL… Stay tuned".

Documentul de la Casa Sectorială de Pensii a MAI

În conformitate cu certificatul decizie medicală din 11 februarie 2009, eliberat de Comisia Centrală de Expertiză Medicală şi Evaluarea Capacităţii de Muncă din cadrul Direcţiei Generale Medicale din M.A.I., dl. Coarnă Dumitru a fost clasat inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliţie, fiind încadrat în gradul II de invaliditate (aspect declarat public la data de 8 august 2017 de către persoana menţionată)

La data de 12.03.2009, Casa de Pensii Sectorială a înregistrat dosarul de pensie cu toate documentele necesare.

Ulterior, urmare a examinării dosarului de pensie, a fost emisă Decizia nr. 154364 din 18.03.2009, prin care, în temeiul art. 13 lit. b, din Legea nr. 179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor, i s-a stabilit dreptul la pensie de serviciu anticipată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor