Pragul între pământ şi cer. Un video care cu siguranţă vă va tăia răsuflarea!
alte articole
Ne trăim viaţa într-un mod alert, rutinat. Suntem epuizaţi şi vlăguiţi de energie din toate părţile: trafic, job, carieră, familie, ratele la bancă. Zi de zi, oră de oră, minut cu minut viaţa noastră se împarte între aceste probleme.
Am uitat să fim liniştiţi, să avem răbdare, să fim noi înşine, aşa cum natura din care facem parte ne demonstrează că poate fi.
Natura a fost, este şi va fi întotdeuna cea mai minunată şi totuşi misterioasă, măreaţă şi fascinantă „lucrare”, poate singurul lucru pe care omul nu îl va putea crea. Am uitat cum este să ne oprim măcar pentru o secundă să admirăm frumuseţea acestei creaţii. În tumultul acestei vieţi care are tendinţa de a ne dezumaniza, marea problemă este aceea că ni se pare că avem timp. Însă timpul nostru este limitat.
Din fericire tehnologia ne permite să recuperăm şi lipsa timpului pentru a admira intensitatea naturii. Uneori chiar mai bine subliniată de evoluţia explozivă a tehnologiei, aşa cum a făcut-o şi Terje Sørgjerd, un talentat fotograf şi realizator de film din Norvegia, care a petrecut şapte zile pe cel mai înalt munte din Spania, unde a capturat privelişti şi peisaje care îţi taie răsuflarea.
El Teide- 3717m, considerat cel mai înalt munte din Spania, este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru fotografierea stelelor, găzduind totodată şi observatoarele astronomice care îi poartă numele.
"Scopul a fost să captez Calea Lactee. A fost una dintre cele mai epuizante călătorii pe care le-am făcut. M-am căţărat mult, la înălţimi mari şi am dormit probabil mai puţin de zece ore toată săptămână. Pentru că am fost acolo de 10-11 ori înainte, am avut o listă lungă de locaţii pe care voiam să le captez pentru acest film", a scris fotograful şi regizorul Sørgjerd.
În perioada cât a filmat, o furtună de dimensiuni uriaşe a lovit deşertul Sahara, ocazie neratată de Terje pentru a imortaliza momentul. Se poate vedea de la minutul 00:31, moment în care se văd acei „nori aurii”.
"În timpul nopţii, furtuna din Sahara a ajuns la mine. Era atât de puternică, încât nu am mai putut să văd nimic cu proprii ochi. Camera era setată să filmeze, dar am fost sigur că filmul meu era distrus. Spre surprinderea mea, camera a captat furtuna de nisip, care făcea Insulele Canare să arate precum nori aurii. Calea Lactee strălucea printre nori", a descris Sorgjerda momentul.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook